ÇİFTÇİLERE MÜJDE YAĞIŞ GELİYOR!

Önceki hafta etkisini gösteren yağışların ardından çiftçinin de yüzü güldü. Meteoroloji Bölge Müdürlüğünün bu hafta sonu yağış beklediği kentte, yetkililer de vatandaşların dikkatli ve hazırlıklı olması konusunda uyarılarda bulundu.

Yağmur Cumartesi etkili olacak

Şanlıurfa Meteoroloji İl Müdürü Necati Kızıler, Cumartesi günü gök gürültülü ve sağanak yağış bekliyoruz. Bu gök gürültülü sağanak yağış geçenlerde kaydedilen gök gürültülü sağanak yağış gibi kuvvetli olmayacak. Orta şiddetli bir yağış bekliyoruz. Dolu ihtimali gözükmüyor. Dedi.

Şanlıurfa Meteoroloji İl Müdürü Necati Kızıler yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi: “Önümüzdeki günlerde Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminlerine göre perşembe gününe kadar açık az bulutlu, Cuma günü çok bulutlu Cumartesi günü gök gürültülü ve sağanak yağış bekliyoruz. Bu gök gürültülü sağanak yağış geçenlerde kaydedilen gök gürültülü sağanak yağış gibi kuvvetli olmayacak. Orta şiddetli bir yağış bekliyoruz. Dolu ihtimali gözükmüyor. Sıcaklıklar ise şu an mevsim normallerinin 5-6 derece üzerinde seyretmekte önümüzdeki günlerde kademeli olarak 10 derece daha yükselecek. 30-31 civarında hava sıcaklığı seyredecek Cuma gününden itibaren 4-5 derece sıcaklık düşecek. Maksimum sıcaklık 25-26 derece civarında seyredecek. Rüzgar ise değişik yönlerden hafif ve zaman zaman orta kuvvette bekliyoruz.

Gelecek olan yağışın ilçelerde de yağmasını bekliyoruz. Geçen hafta yağan yağış da yine bazı yerlere yağış düşmesine rağmen bazı yerlere yağış düşmedi mesela Bozova da şiddetli yağış olurken Akziyaret civarında, Havaalanı civarında az miktarda yağış düştü.” Diyerek sözlerini sonlandırdı.

MEHMET ER