ÇİFTÇİLER YAĞIŞLARDAN DOLAYI ENDİŞELİ!

Yağan yağmurla zor durumda kalan çiftçiler yağışın doluya dönüşmesinden endişe duyuyor.

Şanlıurfa’da elde pamuk hasadı yapan çiftçiler yağmura rağmen topladıkları pamukları çuvallara koyduklarından dolayı küflenmeye yol açtığından satışta düşük fiyat ile alıcı buluyor.

Pamuk hasada yağan yağmurlar biçerdöver sahiplerini de olumsuz etkiledi.

Pamuk ve mısırı biçen biçerdöver sahipleri yağmur nedeniyle biçime ara vermek zorunda kaldı.

Şanlıurfa Akçakale ilçesinde pamuk ekimi yapan çiftçilerden Ömer Demir, Bu durumu fırsat bilen fabrikatörler düşük fiyata pamuğu alıyorlar. 4.5 TL olması gereken pamuk fiyatları Şanlıurfa’da 3.5’e alım yapılıyor. Şanlıurfalı çiftçiler olarak sahipsiz olduğumuzu, hiç kimsenin bu duruma el atmadığını, mazot, benzin fiyatlarının bu kadar yüksek olmasına rağmen hala çiftçinin ürününün yeterli fiyatı bulmadığını belirterek yetkililerden durumlarına destek olmalarını istedi.

Demir, Pamuk hasat döneminin yaklaşık 15-20 gün önce başladığını belirterek yağışlar sebebiyle biçime ara vermek zorunda kaldıklarını söyleyen çiftçiler,  Aralıklarla devam eden yağmurlar nedeniyle tarlaya girmem mümkün değil. Ancak tarlanın kurumasını bekleyeceğiz. Yağmurdan dolayı mümkün değil. İnşallah yağmur dolu ile birlikte yağmaz. Allah korusun büyük sıkıntı yaşarız." dedi.

Şu an ne biçerdöver ne de traktör tarlaya giremediğini, Çünkü yağan yağmurları toprak iyice suyunu çekti ve çamur oldu. Mecburen kurumasını bekleyeceğiz. Tek korkumuz yağmurun doluya dönüşmesi. İnşallah kazasız belasız ürünlerimizin hasadını tamamlarız. Şeklinde konuştu.

MEHMET ER