ÇİFTÇİ: ŞANLIURFA’MIZ 3.5 YILDA 35 YILLIK BİR YOL ALDI

“Şanlıurfa’mız 3.5 yılda 35 yıllık bir yol aldı. Bu yolda tüm hemşehrilerimizin payı vardır. Bu gün haliyle basında ve sosyal medyada halen dönemimiz ve ilkesel duruşumuz konuşulmaktadır. Bu dönemde emeği geçen herkesi kutlar tüm Şanlıurfalı hemşehrilerimi canı gönülden selamlarım.” Diyen Nihat Çiftçi yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi: “Kamuoyunda bazı köşe yazarları ve gazeteciler bazı tespitlerde bulunarak dönemimizi irdelemeye ve değerlendirmeye çalışmışlardır. Belediye Başkanlığı dönemimde Şanlıurfamıza hizmet etmek en büyük sevdamızdı. Bu hizmetleri yaparken ilkelerimizden hiç ama hiç ödün vermedik.

1- Şehirde her zaman birlikteliğe önem verdik.

2- Kamu kurum ve kuruluşlarıyla hep bir uyum içirsinde harekat ettik.

3- Hiç bir zaman insanımız arasında kırsallı ve şehirli ayırımı yapmadık.

4- Algı yönetimleriyle işimiz olmadı. Açık ve şeffaf çalıştık. Hiç bir fake hesabımız da olmadı. Böyle bir derdimiz de yoktu.

5- Belediye yönetimini belediyenin organları olan; başkanlık, encümen, komisyon ve meclisle yürüttük. Belediyenin gündemini hiç bir zaman dışarıya taşımadık. Dışardan kimseye müdahale şansı vermedik.

6- Çalışanlarımız arasında hiç bir ayırım koymadık. Hepsini kardeş bildik. Alınteri olan ücretlerini sonuna kadar ödedik. Aralarında şunun adamı bunun adamı ayırımını da yapmadık.

7- Hep Şanlıurfamızın yararına proje üreterek uygulamaya koyduk. Bir çok iç ve dış fon kuruluşundan Şehrimize 400 milyon üzerinde bir hibe kazandırarak, Şanlıurfamızı ülkede yarışan şehirler arasına koymaya çalıştık.

8- İl teşkilatımızla samimiyetle çalıştık. Samimiyetliğimizin karşılığını hiç bir zaman görmemize rağmen; tüm seçimlerde can siperane çalıştık. Teşkilat mensuplarını kardeşlerimiz bildik.

9- Şehrimizin yarınını düşündük; yeni yerleşim yerlerinde altyapı, arıtmalar, bulvarlar, çevre yolları ve sosyal alanlar kazandırarak zor belediyeciliği seçtik. Günü kurtarma derdine hiç düşmedik.

10-Hep ilklerle şehrimizi gündemde tutuk. Prestij caddeleri, GES, çöp aktarma istasyonları, konservatuar, fuar merkezi, şehir parkları, çocuk, futbol ve tenis oyun dünyaları, akıllı trafik sistemleri, külliye yapımı, çöp aktarma istasyonları ve trafik eğitim merkezi, engelli yaşam merkezi, festivaller ve bilim fuarları bu dönemde uygulandı.

11-Ara dönem olmasına rağmen sadece çalışmaya önem verdik. “ Bir dakika boş durduğumuzda kendimizi şehrimize ihanet ediyormuş hissiyle” hep çalışma dedik. Tüm hedeflerimizi planlayarak “ Gittiğimiz yeri bilmiyorsak vardığımız yerin önemi yoktur.” İlkesiyle bilinçli hareket ederek, kaynaklarımızı en verimli şekilde değerlendirdik. Öz kaynak üreterek, kaynak eksikliğini hiç bir zaman bahane etmedik.

12-Tüm çalışmalarımızı basın önünde aylık bültenlerle açıkladık. Basın mensuplarına açık mikrofon uzatarak, sorulan tüm sorulara açık yüreklilikle cevap verdik.

13- Şehrin tüm meslek odaları, dernekleri, vakıfları, kooperatifleri ile bir hukuk geliştirilerek ortak yönetim anlayışına önem verdik.

14-Sadece şehire hizmet eden bizim kurumdur demedik. Tüm kurumlarla ortak projeler yapıldı. Esas olan hizmettir deyip ortak projelere ortak bütçeler oluşturuldu.

15- Çalışma arkadaşlarımızla şehri dedi-koduya boğmadan verimli bir zeminde ele aldık, her türlü kaygıdan uzak bir yönetim anlayışı sergiledik.

İşte bu ilkeler ışığında Şanlıurfamız 3.5 yılda 35 yıllık bir yol aldı. Bu yolda tüm hemşehrilerimizin payı vardır. Bu gün haliyle basında ve sosyal medyada halen dönemimiz ve ilkesel duruşumuz konuşulmaktadır. Bu dönemde emeği geçen herkesi kutlar tüm Şanlıurfalı hemşehrilerimi canı gönülden selamlarım.” Dedi.

ADEM BEKAR