CHP’NİN YAŞAM HAK OTOBÜSÜ URFA’DA

Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları tarafından İstanbul Sözleşmesi’nin uygulanması kararlılığı ve kadın cinayetlerini durdurma hedefi doğrultusunda Yaşam Hak otobüsü hazırlandı. Kampanya kapsamında otobüsle il il dolaşacak olan Kadın Kolları Başkanı Aylin Nazlıaka, kadınlarla buluşacağını belirtti. Yola çıkan Yaşam Hak otobüsünün bugünkü durağı Şanlıurfa oldu. Bu kapsamda CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka memleketimiz Şanlıurfa’ya geldi.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka'yı İl Kadın Kolları Başkan ve üyeleri ile partililer karşıladı.

CHP İl Başkanlık binasında Şanlıurfa’da görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcileri ile bir araya gelen CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, Şanlıurfa’da yapacakları çalışmalar hakkında gazetecileri bilgilendirdi.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi: Biz Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları olarak ‘Yaşam Hak’ adında bir proje hayata geçirmiştik, bu projede bir çağrı merkezi koyduk. Çağrı merkezimizi arayan herkese buradan ücretsiz psikolojik hizmet, ücretsiz danışmanlık hizmeti, hukuki destek hizmeti ve aynı zamanda cumhuriyet halk partili belediyelerin olduğu yerlerde de barınma ihtiyacının karşılanması noktasında yardımcı oluyoruz. Özellikle şiddet mağduru olan kadınlar kendini toplumdan çok izole ediyor, yalnızlaşıyor, kendini değersiz hissediyor. O yüzden kendilerini yalnız hmesinler diye kadın kolları olarak onları kollarımızla sarıp sarmalıyoruz. Bu proje oldukça ses getiren bir proje oldu. Bugüne kadar 400’e yakın kadın hayatına birebir dokundu. Yani belki biz olmasaydık o kadınlardan bir kısmı bugün hayatta olmayacaktı” diye konuştu.

HASAN GÜLER