CHP'Lİ BAŞKAN ALAGÖZ'DEN ESNAF ZİYARETİ

CHP Haliliye ilçe başkanı Av. İbrahim Halil Alagöz ve yönetimi saha çalışmalarına devam ediyor.

CHP’nin genç ilçe başkanı Alagöz ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Haliliye İlçesine bağlı Devteşti Mahallesini ziyaret etti.

 ESNAFIN SIKINTILARINI DİNLEDİ

Devteşti Mahallesinde bulunan esnafı tek tek dolaşan başkan Alagöz, esnafın sıkıntılarını dinledi.

Tek, tek mahallede bulunan esnaf ile bir araya gelerek sıkıntılar, sorunlar ile bire bir ilgilenerek notlar alan Başkan Alagöz, CHP İlçe yöneticileri ile birlikte Devteşti Mahallesinde bulunan esnafımızı ziyaret etti.

Gün geçtikçe enflasyonun ağır yükü altında ezilen esnafımızı Covid 19 virüsünün ağırlaştırdığı şartlar ile son iki yıldır mağduriyeti artan bu zaman diliminde esnafımızın sorunlarını yerinde tespit etmek içinböyle bir çalışma başlattık. Esnafımızın sorunlarına tercüman olmak ve onların sesini duyurmak için bu ve buna benzer çalışmalarımıza devam edeceğiz. Dedi.

ESNAFIN SORUNLARINI BAŞLIKLAR HALİNDE PAYLAŞTI

Başkan Alagöz, Devteşti Mahallesi esnafını ziyaretti sırasında esnafla yaptığımız sohbetlerden kısa notları da paylaştı. Başlıklar halinde sunulan notlar şunlar:

“Hammadde çok zamlandı

Maliyet yükseldi

Yağın tenekesini geçen yıl 230 TL alıyorduk, bu sene 270 TL oldu

Geçen yıl 72 TL'ye aldığımız unun çuvalı, bu sene 190 TL

Susamın torbası geçen sene 185 TL iken, bu sene 485 TL

Elektrik faturamız 1000-1100 TL gelirken şimdi 1700 TL geliyor.

Kiralar ikiye katlandı. Kira sözleşmemiz olduğu halde, mülk sahipleri kirayı arttırmaya çalışıyor. Arttırmayınca çık diyor.

 Görüştüğümüz birkaç Tüp Gaz bayisi esnafımız ilginç bir şey söyledi, resmi satış bedeli 148 TL olan mutfak tüpünü 120-125 TL'ye satıyorlarmış. Yani vatandaşın alım gücü düşük olunca onlar da kârlarından indirim yapmak zorunda kalmışlar. Ve önemli bir şey daha 45 gün önce 95 TL olan mutfak tüpü bugün 125 TL. Yani 45 günde, tüpe 30 TL zam gelmiş.

 2014'te kazandığımızla mutlu oluyorduk, ama şimdi mutlu değiliz çünkü kazancımız yetmiyor.

 Mahalle halkı sivrisineklerden çok rahatsız. Gece uyuyamıyoruz, diyor. Çok az ilaçlama yapılıyormuş ve faydası olmuyormuş.

Bizi görüp yanımıza gelen küçük bir kızımız, sayıları oldukça fazla olan başı boş ve saldırgan sokak köpeklerinden korktuklarını ve şikayetçi olduklarını iletmemizi istedi.

Ev kiram geçen sene 6,5 bin liraydı, bu sene 11 bin liraya yükseldi.

Geçen sene 105 bin TL'ye aldığım ev, bu sene 250 bin TL.

Mahalle esnafı "Buraya gelmeniz bize güven verdi. Muhtar bile gelip, derdiniz var mı diye sormuyor artık. Seçimden sonra kimse gelip halimizi sormadı." diyor.

Ayrıca son üç ayda, mahallelerinde artan Suriyeli nüfusundan şikayetçiler.

Dertler bitmiyor ama biz çare olmaya talibiz.”