CEYLANLARDAN KRİTİK GALİBİYET

Şanlıurfaspor, bugün kendi evinde Z.kömürspor'u Hüseyin Kala ve Muhammed Gönülaçar'ın golleriyle 2-1 mağlup etti.  Hafta başında yaşanan Mertcan Çam olayının ardından gözler bu karşılaşmaya çevrilmişti. Şanlıurfaspor her iki yarı da attığı gollerle rakibini 2-1 yenmeyi başardı.

Şanlıurfaspor ile Zonguldak Kömürspor arasında oynanacak olan krittik müsabakayı Adem Sarıtaş yönetti.

Şampiyonluk hedefi ile lige başlayan sarı yeşilli temsilcimiz geçtiğimiz hafta aldığı mağlubiyetle zirveden uzaklaşmıştı. Şimdiye kadar ligde oynanan 15 karşılaşmada aldığı 8 galibiyet, 3 beraberlik ve 4 mağlubiyetle 27 puan toplayan Şanlıurfaspor, attığı 22 gole karşın, kalesinde 13 görmüştü.

Karşılaşmaya hızlı ve atak başlayan taraf sarı yeşilli takım oldu.

Maçın henüz 15. Dakikasında ceza sahası dışında topla buluşan Şanlıurfaspor’un golcü futbolcusu Hüseyin Kala sert bir vuruşla Zonguldak Kömür Spor kalecisinin yanından topu filelerle buluşturmayı başardı.

İlk yarı Şanlıurfaspor’un üstün oyunu ile 1-0 sona erdi.

İkinci yarıya bu defa iyi başlayan ve kontrollü ataklar yapan taraf rakip Zonguldak Kömürspor oldu.

Karşılaşmanın 55. Dakikasında köşe vuruşu kullanan Zonguldak Kömürspor’dan Kamil İçer’in kafa vuruşu ŞAnlıurfaspor fileleri ile buluştu. 1-1

Henüz golden 3 dakika sonra 58. Dakikada bu defa serbest vuruş kazanan Şanlıurfaspor oldu. Serbest vuruşu kullanan Hüseyin Kala’nın ortasına ceza sahası içersin de bulunan Muhammed Gönülacar topu Zonguldak Kömürspor filelerine göndermeyi başardı. 2-1

Karşılaşmada temsilcimiz Şanlıurfaspor öne geçen taraf oldu.

Bu dakikadan sonra rakip Zonguldak Kömürspor üst üste sarı yeşilli takımımızın kalesinde pozisyonlara girmesine rağmen bir türlü istediği golu bulamadı.

Şanlıurfaspor bu önemli karşılaşmadan 2-1 galip gelerek zirve yolunda önemli bir engeli daha aşmış oldu.

MEHMET ER