Çadır kentte "23 Nisan" heyecanı

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli çocuklar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı heyecanını yaşıyor.
Süleyman Şah Konaklama Tesisi Eğitim Müdürü Konuk: "23 Nisan'ı neşe içerisinde geçireceğiz"
Suriyeli Abdo: "23 Nisan hazırlıklarımız devam ediyor, kamp şimdiden bayram yerine döndü"
Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli çocuklar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı heyecanını yaşıyor.
Yaklaşık 4 yıldır devam eden savaşta birçok arkadaşını kaybeden Suriyeli çocuklar, Türkiye'nin uzattığı yardım eliyle yaşama sımsıkı tutunuyor. Çoğunluğu kamplarda barınan misafirler, acılarına rağmen kendileri için hazırlanan okullarda gelecek hayalleri kuruyor.
Türk çocuklarının her yıl kutladığı "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı" sevincine ortak olan Suriyelileri ise yaklaşan 23 Nisan öncesi yeni bir heyecan sardı. Kamp yönetiminin hazırladığı etkinliğe hazırlanan misafir çocuklar ise bayramı çadır kentte kutlayacak.
Akçakale ilçesindeki Süleyman Şah Konaklama Tesislerinde eğitim gören yaklaşık 8 bin öğrenci de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlamaya hazırlanıyor.
Suriyeli Büşra Abdo, yaptığı açıklamada, Türkiye'de oldukları için çok mutlu olduklarını dile getirdi. Suriye'de bıraktıkları arkadaşlarına üzüldüğünü ifade eden Abdo, "23 Nisan hazırlıklarımız devam ediyor, kamp şimdiden bayram yerine döndü. Gerçekten çok heyecanlıyız. Güzel bir program olacağını düşünüyoruz" dedi.
Heye Süleyman ise çocukların ölmediği bir dünya hayal ettiğini söyledi.
Kutlama hazırlığının devam ettiğini vurgulayan Süleyman, şöyle konuştu:
"Allah Türkiye'den razı olsun. Bütün ihtiyaçlarımız karşılanıyor. Şimdi de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlayacağız. Bütün arkadaşlarımız çok sevinçli. Türk arkadaşlarımızın mutluluğuna ortak olacağız. Bunun için öğretmenlerimiz güzel bir program hazırladı."
Çadır Kent Eğitim Alanı Müdürü İsmail Konuk da 302'si Suriyeli olmak üzere 372 öğretmenle misafir öğrencilere eğitim verdiklerini ifade etti.
Bayramın kampta da kutlanacağını ve bunun için bir aydır hazırlık yaptıklarını anlatan Konuk, şöyle konuştu:
"Elimizden geldiği kadar onları mutlu etmeye ve sıkıntılarını gide çalışıyoruz. Bir günlüğüne evimizden ayrı kaldığımızda tedirginlik ve hazan bir başka oluyor. Bu çocuklar da evlerinden okullarından uzaktalar ve yaşadıkları da zaten yüzlerinden net olarak görülüyor. Bizler onların üzüntülerini paylaşıyoruz."
Konuk, kampta 2'nci kez 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlayacaklarını vurguladı.
Bayram için özel hazırlık yaptıklarını aktaran konuk, "23 Nisan'ı neşe içerisinde geçireceğiz. Çocuklarımızın heyecanı yüzlerinden okunuyor. Katılımcılar güzel bir program hazırladılar. İnşallah izleyiciler de çok beğenir" ifadelerini kullandı.
Öğretmen Abit Alp ise Suriyeli çocukların savaşta hayatını kaybeden arkadaşlarını unutmadığını söyledi. AA