ÇADIRCI’DAN "ANKARA'YA MEKTUP "

Çadırcı’dan "Ankara'ya Mektup "

Ey kaşları kara,gözleri ela ebelerim.. Mektubuma başlarken kara kaşlarıyzdan,ela gözlerizden öperem. Nasılsız eyimisiz. İşallah eyisizdir. Bizi soracak olursayız, boş verin canımız cehenneme. Sürüniyıh işte. Ha abey bu mektubı tek benim için yazmıyam vallahi seniy akrabalarıy da hestehanada gördim. Onlarda haho çağıriydı. Onlar için de yazıyam vallahi. Allahıy seversey biye kızma bak. Rebbim bı ömrü bizden alsın size versin. Bizim zatana bir poha yaradığımız yok. Bı hastahanaları kapatıkları ve açık olanların da içini boşalttıkları için rebbim emegi geçenlerden razı olsun. Gene eskisi gibi bi hestemiz oldığında ne hoş Anteb'e, Adana'ya, Diyarbakır'a, Malatya'ya, Elaziz'e gidiyih. Karayere kef ediyih. Hestemiz bi gün daha yaşasa da bıralarda bigün daha kef etsak diye rebbime yalvarıyık. Eskiden başka memleketleri görmah için ancak eskere giderken Urfa'nın çıharısına çıhabilirdık. Şimdi bı hestehanalar kapandı yada içleri boşaltıdı da çok şükür bi sebep daha çıktı Urfa'dan başka şeherlere getmah için. Urfa'nın hestehana bahçaları pis vallahi.

Hele Anteb'in, Adana'nın, Diyarbakır'ın, Elaziz'in, Malatya'nın hastahana bahçaları ne keder hoş. Geçen komşımız anlatidi. Ankara'ya götürmüşler hestelerini. Olacak o kadar. Onlar zenginler deyye Ankara'ya keder götürebilmişler. Ne keder hoşmış oralar.Meho, Ehmo, Hesso, Beko, Mıço, Mamo, İbo lo işte hala işsizler. Bşverin bak bına üzülmeyin. Karayere olah. Mektubu dün gece yazacahtım ama işıklar söndi vallahi. Haa bı arada 7 köyde bi de urfa'da, 4 taziye evinde taziye var. Ben siye yakınlarının telefonlarını ataram ara,hoşlarına gider. Karayere olah. Bizim için daha ne yapasız. Rebbim tuttığıyzı altın ede işallah. Abey bak hele pazar gecesi saat 2 de Balıklıgöl devlet hestehanası acilinde, kalp krizi geçiren ŞUSKİ'deki  Şevket Altındağ, sevkedildiği Elazığ'da öldı. 51 yaşındadı daha. Teeziyesi soro imam teeziye evinde unutma ha abey. Aynı gece kalp krizi geçirdiği için gene Balıklıgöl Devlet Hestehanası tarafından, Malatyaya sevkedilen yine kalp krizi hastası 52 yaşındaki Mehmet Kılıç ta böbrekleri iflas etmiş ve beynine oksijen gitmemiş diye makinaya bağlı yoğun bakımdaymış. Benim arvadın dayzası feride Kürkçüoğlı da geçenlerde kalp krizi geçirdığı için ambülansla Balıklıgöl Devlet Hestahanasına acile götürüldü hemen sevk ettiler ve öbır hestehanada öldi. Çok şükür bı Balıklıgöl Devlet Hestehanası kalp krizlerinde çok eyyi. Hiç kimse orda ölmiy. Onların heç suçu yok. Adamlar ne yapsın daha.

Gönderiyler hesteleri ordan çıktıktan sora hesteler öliler. Birinin yaşı 70. E zatana işi bitmiş. Doktor ne yapsın.digerlerinin yaşları ellli. Eee canım ölecakları zatana belli. Doktor ne yapsın. Lo amaaaaaan. Boş ver moralıy bozma. Bak abey otobosa isot, frenksuyu, sade yağ, fıstık bi de şireyi verdim. Neyse lo ben sizi fazla meşkul etmiyim. Şimdi işiz çok,toplantıyız vardır. Heppi Urfa için çalışıysız. Ne keder anlayışsızam seni meşgul ediyem. Biz yerre girah. bizi boşverin. Urfıya ne zaman gelecaksayız önceden heber verin ki karşılıyah. Bah yoksa vallahi küserıh. İstemiyerakta olsa mektubuma son verirken siz çok yaşayın işallah, biz karayere olah.