BÜYÜKŞEHİRDE GENEL SEKRETER KİM OLACAK?

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mahmut Kırıkçı, kardeşi Abdurrahman Kırıkçı’nın Ak Parti İl Başkan adayı olmasından dolayı Genel Sekreterlik görevinden ayrılma kararı almasının ardından tüm gözler yeni genel sekreterin kim olacağı sorusuna çevrilmiş durumda.

Şimdiye kadar birçok önemli görevi başarı ile yürüten Şanlıurfa’nın yetiştirmiş olduğu önemli bürokratlardan birisi olan son olarak Sanayi ve Teknoloji Bakanlığında Genel Müdürlük görevinde bulunan Büyükhatipoğlu’nun genel sekreter olması halinde bu zorlu ve meşakkatli görevi başarı ile yapacağı yönünde Şanlıurfa kamuoyunda görüş belirmiş durumda. Büyükhatipoğlu bu görevi istermi bilinmez ama urfa gönüllüsü olduğunu Urfa’ya yapmış olduğu hizmetler ile kanıtlanmıştır.

Uğur BÜYÜKHATİPOĞLU Kimdir?

DSİ 16. Bölge Müdürlüğü (Atatürk Barajı)’nda Aplikasyon Metraj Şube Müdürü, DSİ 15. Bölge Müdürlüğünde Atatürk Barajı Şube Müdürü, DSİ 15. Bölge Müdür Yardımcısı ve Bölge Müdür V. görevleri yürütmüştür.

Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Üyesi ve Başkan Yardımcısı aynı zamanda Şanlıurfa Teknokent Yönetim Kurulu Üyeliği yapmıştır. İki dönem Şanlıurfa Sporda Başkan Vekilliği yapmıştır. Yine aynı yıllar arasında Şanlıurfa İl Özel İdaresinde Genel Sekreter görevi yapan Uğur BÜYÜKHATİPOĞLU, Büyükşehir Yasası ile kurumun kapanması neticesinde ŞUSKİ Genel Müdürü olarak görev yapmıştır. Sonrasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanı olarak görev yapmış olup Üçlü Kararname ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğüne Genel Müdür Yardımcısı olarak atanmıştır.

Yine üçlü karaname ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına Genel Müdür olarak atanan BÜYÜKHATİPOĞLU, aynı zamanda TSE Yönetim Kurulu Üyeliği ve Başkan Vekilliği görevlerinde bulunmuştur.