BÜYÜKŞEHİR ÜNİVERSİTE YOLUNU YARIM BIRAKTI, VATANDAŞ MAĞDUR OLDU!

TAMAMLANMAYAN YOL VATANDAŞLARIN TEPKİSİNE NEDEN OLDU

Harran üniversitesinin girişinde Sola Tıp Fakültesi Hastanesi giden yolu Büyükşehir Belediyesi yapımını önce üstlendi. Belli bir aşamaya gelinen yolu Büyükşehir Belediyesi yol ve asfalt ekipleri bırakmasının ardından aylardır hiçbir çalışma yapılmadan duruyor.

VATANDAŞ ACİL BU YOLUN YAPILMASINI İSTİYOR

Özellikle Osmanbey Kampüsünde bulunan Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine gitmek isteyen vatandaşlar bu yolu kullanmak istiyor. Şimdiye kadar Büyükşehir tarafından ihmal edilen yol ulaşımın zorlaşmasına sebep oluyor. Yeni yapılan yolda u dönüş yerinde keskin olduğu yine vatandaşlar tarafından belirtiliyor.

HALİLİYE BELEDİYESİ YOLU YAPMIYOR

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri zaman, zaman servis ettiği haberlerde, mahalle, köy yolarındaki çalışmaların sürdüğü ve büyük bir kısmının bittiğini belirtse de, bazı bölgelerde ise çalışmaların yarım yamalak yapılıp bırakıldığı ortaya çıktı.

Harran Üniversitesinin hemen yanında bulunan yolda o yerlerden biri yolda Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi daha önce başlattığı asfalt çalışmamın yarım bırakması bölgede ciddi bir yol sorununa neden oluyor. Ayrıca yolda ışıklandırma çalışması yok. Refüj düzenlemesi yok

YARIM BIRAKILAN ÇALIŞMAYI HALİLİYE BELEDİYESİ TAMAMLAMADI

Büyükşehir ekiplerinin asfalt çalışması başlatmasının ardından tamamlanmayan yol hastaneye gitmek isteyen vatandaşların tepkisine neden olurken, Vatandaşlar Büyükşehir yarım bıraktığı yolu, Haliliye Belediyesinin tamamlamasını istedi.

Belediye yetkililerinin “Yıllardır kırsalda şu yolu asfalt yaptık bu yola taş döşedik diyorlar ama Tıp Fakültesi  Hastanesi için elzem olan yolu nedense yapmıyorlar. Burada başta Büyükşehir olmak üzere Haliliye ve Eyübiye Belediyesinin bu yolu yapmaları ivedi olarak bekliyoruz. Yol yarım duruyor. Lütfen başladıkları işi tamamlasınlar. Vatandaşları mağdur etmesinler. Diyerek duruma sitem ettiler.

Ayrıca vatandaşlar Osmanbey Kampusunun Haliliye Belediyesi sınırları içerisinde olduğunu bu tür küçük işlerin Haliliye Belediyesi tarından yapılması gerektiğini belirttiler.

MEHMET CANBEK