BÜYÜKŞEHİR İŞKUR'A KISA ÖDENEK İÇİN BAŞVURDU

Büyükşehir Belediyesine ait olan Beltur A.S. 3 bine yakın personeline 3 ay boyunca işkur yüzde 60 ödeme yapacak kalan yüzde 40 ise Belediye tarafından personele ödenecek. Konuyla İlgili Büyükşehir Belediyesinden ve Hizmet iş sendikasından herhangi bir açıklama yapılmadı. Birçok Belediye personeli ise bu uygulamaya karşı olduklarını ifade ettiler.

Bilindiği gibi korona virüs salgınına karşı Türkiye çapında pek çok önlem alınırken esnek çalışmaya geçildi. Aynı zamanda Kısa Çalıșma Ödeneği devreye alınarak işçilere, korona virüs nedeniyle çalış

günler için İșsizlik Fonu’ndan ödeme yapılması kararlaștırıldı.

 Koronavirüs salgını sebebiyle ekonomide gerçekleşen daralma sonrası hükümet işverene destek amacıyla kısa çalışma ödeneği uygulaması başlatmıştı. Uygulama çerçevesinde işyerlerinde faaliyetlerini durduran işletmelere sigortalı işçilerinin maaşlarının bir bölümü ödenmeye başlandı. Bu çerçevede Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin de kısa çalışma ödeneğine başvurduğu öğrenildi.

BELEDİYE ÇALIŞANLARINA TEBLİĞ EDİLDİ

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi işçilerine 25 Mayıs tarihinde gönderdiği mesajda alınan kararları çalışanlarına ulaştırarak şu ifadelere yer verdi; " Değerli çalışma arkadaşlarımız. Büyükşehir belediyemiz İşkur İl Müdürlüğü'ne kısmı çalışma ödeneğine başvuru yapmıştır. Maşınızın yüzde 60’ı İŞKUR tarafından kalan kısmı da belediyemiz tarafından ödenecektir. Hiçbir işçimiz mağdur edilmeyecektir. Herkese hayırlı bayramlar. İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı.

RAMAZAN GÜLER