BÜYÜK BAŞARI!

Türkiye'nin Avrupa ile entegrasyonu açısından stratejik bir öneme sahip olan AB Uyum Komisyonu Başkanlığını oldukça başarılı bir şekilde yürütmekte olan Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili M.Kasım Gülpınar: bu başarılı çalışmalarının karşılığını Fransa'nın en prestijli devlet nişanı olan Legion d'Honneur'u bugün alıyor. BÜYÜK PRESTİJ Ülkemiz adına ilk kez bir siyasetçinin aldığı Legion d'Honneur dünya çapında büyük bir prestije sahip en önemli ödüllerden biri olarak kabul ediliyor.

Dürüstlüğü, samimiyeti, çağdaş vizyonu ile bölgesinde büyük bir sevgi ve saygı kazanan Gülpınar'ın aldığı bu ödül çalışmanın ve ülkeye büyük hizmetleri laiki yapmanın karşılığıdır. Eğitime, gençlere büyük önem veren ve bu önemi bizzat pratiğe dökerek örnek olan Gülpınar okuma yazma seviyesinde altı dil biliyor, başkanlığını yaptığı komisyondaki çalışmaları ile Avrupa'lı mevkidaşları tarafından büyük saygı sevgi görüyor. Bu ödülü daha da anlamlı kılan özellikle Avrupa ülkeleri ile sıkıntılar yaşadığımız bir süreçte ülkemize verilmiş olması.

URFA'DA BÜYÜK SEVİNÇ

Eğitim düzeyi olarak 81 il arasında 79. sırada yer alan ve eğitim sorunlarının çözümü için büyük çalışmaların yapılmakta olduğu Urfa'da Milletvekillerinin çağdaş vizyonu ile bu büyük ödüle laik görülmesi Urfa'da adeta bayram sevinci yaşanmasını sağladı. Özellikle bölge halkı Gülpınar'ın dürüst, çağdaş ve eğitime önem veren duruşu ile Gülpınar'ın bölge için büyük bir önem arz ettiğini vurguluyor, her defasında bu yönde isteklerini dile getiriyor.