BÜROKRATLARIN GÖREVDEN ALINMASINA SİTEM ETTİLER

Sanayi teknoloji Bakanlığında sanayi Ürünleri güvenliği Genel Müdürü olan Bürokrat Uğur Büyükhatipoğlu ve Tarım ve Orman Bakanlığı özel kalem Müdür vekili İbrahim Akbaş'ın görevden alınması ile başlayan duruma Şanlıurfalılar tepki gösterdi.

Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba’nın bakanlığının sona ermesinin ardından Ankara’daki bürokratlar bir bir görevden alınmaya başladı. En son görevden alınan bürokrat ise Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nda Ticaret ve Sanayi Genel Müdürü Uğur Büyükhatipoğlu oldu.

Siyasette bir türlü istenilen konuma gelemeyen Urfa’nın bürokratları bakanlıklardan bir bir alınmaya başlandı. Ortaya çıkan bu manzaraya Şanlıurfalılar, sosyal medya hesaplarından tepki göstermeyi sürdürüyor.

AV. ÖNCEL: NORMAL BÜROKRATLIK HEMŞERİLERİMİZE ÇOK GÖRÜLÜYOR

Avukat Halil Öncel, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, ”Dün, Habib Aslan ile Fevzi Yücetepe bugün Uğur Büyükhatipoğlu Urfalıların Ankara’da neredeyse bürokratı kalmadı. Biz Urfalılar olarak Bakanlık, Grup Başkan vekilliği ve Genel Başkan Yardımcılığı beklerken normal bürokratlık bile hemşerilerimize çok görülüyor. Üzülmemek elde değil. Neden kimse Sahip çıkmıyor.” ifadelerine yer verdi.

ALOGLU: ANKARA’DA URFALI BUROKRAT KALMAZ

Uluslararası Yazarlar Sanatçılar Araştırmacı Gazeteciler Derneği Başkanı Sıtkı Aloglu’da, ” AÇ GÖZÜNÜ HEMŞEHRİM. Büyük emeklerle Ankara'da bürokrat yapılan Şanlıurfa kadroları yine sahip olunmadığından görevden alınıyor. Nerde STK lar, Nerde Urfa milletvekilleri, Şanlıurfalı bürokratlara sahip çıkılmazsa Ankara da Urfalı kalmaz.” Diyerek yaşanan duruma tepki gösterdi.

MEHMET ER