Bu Atık Koronadan Daha Tehlikeli!

Şanlıurfa organize sanayi bölgesindeki fabrikalardan akan zehirli suların Cudi Deresine karışması çevre felaketine neden oluyor. Haraptar Köyünün içine kadar akan zehirli sular bir yandan insanları zehirlerken diğer yandan da hayvanların telef olmasına neden oluyor. Köy sakinleri, Koronavirüsten daha tehlikeli olan kimyasal atıkların akmaması için gerekli çalışmaların yapılmasını bekliyor.

Hayvan ve insan hayatı hiçe sayılıyor

Organize Sanayi Bölgesine defalarca şikayette bulunmalarına rağmen herhangi bir çalışmanın yapılmadığını iddia eden köy sakinlerinden Fuat Öncel, “Bu zehirli sulardan dolayı 5 tane büyükbaş hayvanım telef oldu. Organize Sanayi Bölgesi yönetimi paraya verdiği önem kadar, insan ve hayvan hayatına önem vermiyor. Sayın valimiz Abdullah Erin’in bu duruma bir an önce el atmasını bekliyoruz.” dedi.

Beyazgül’e seslendiler

Haraptar Köyünde ikamet eden Fuat Öncel, “Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine de defalarca şikayette bulunduk ancak belediye yetkilileri herhangi bir çalışmada bulunmadı ya da bizim bundan haberimiz yok. Sayın Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’lü, bölgeye gelerek en azından köylerin ne halde olduğunu görmesini istiyoruz. Aksi halde, insanlar ve hayvanlar ölmeye ve hastalanmaya devam edecek” diye konuştu.

İçme Suyuna karıştı

Söz konusu zehirli suların su kuyularına karıştığını iddia eden Öncel, “Bu suyun içme suyu kuyularımıza karıştığını düşünüyoruz. Bunun için DSİ’ye başvuruda bulunduk ama onlar da bize sırt döndü. Devletimizin bütün imkanları mevcutken bunların bize yardımcı olmaması bizleri hayal kırıklığına uğrattı” şeklinde konuştu.Kaynak:urfaflash.com