Birecik TSO Başkanı yine gündem yarattı

 Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sadettin Bilgin, eski Bakan Şanlıurfa Milletvekili A. Eşref Fakıba’ya yazdığı mektubu sosyal medya hesabından halkla paylaşarak, yeni bir gündeme imzasını attı.
 
Milletvekili Fakıbaba’ya mektubuna, “Son aldığım bilgilere göre” diye başlayarak, hemşehrilerinin onun hakkında söylediklerini tek tek sıralayan TSO Başkanı Bilgin’in facebook hesabındaki bu paylaşımı yorum rekorları kırdı. 
 
SOSYAL MEDYA FENOMENİ OLDU
Mektubunda Fakıbaba’ya  “Sayın Bakanım” diye hitap eden TSO Başkanı Sadettin Bilgin, kendisini adeta sosyal medya fenomeni ilan ettiren mektubunda, Fakıbaba’nın Birecik’e getirilen ve getirilmek istenen tüm hizmetlere engel olduğunun söylendiğini belirtti.
 
"HDP'LİLER DE DAHİL 10 - 15 KİŞİYE BAŞKANLIK SÖZÜ"
Fakıbba’nın AK Parti Birecik ilçe teşkilatının düzenini bozduğunun, adı terör örgütü ile anılan HDP’lilerin de aralarında bulunduğu 10-15 kişiye aynı zamanda belediye başkanı yapma vaatleri verdiğinin ileri sürüldüğünü anlatan TSO Başkanı Sadettin Bilgin,  vekil Fakıbaba’nın "Seni Belediye başkanı yapacağım", "Seni Parti ilçe Başkanı yapacağım" diyerek verdiği sözlerle partiye emek vermiş insanlar arasında huzursuzluğa yol açtığının konuşulduğunu ifade etti.
 
 "BİRECİK'E HİZMETE ENGEL OLUYOR MUŞSUNUZ"
“Mevcut çalışan Birecik Belediye Başkanımızı, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanına şikayet ettiğiniz ve doğalgaz için kazılan yerleri kapattırmadığınız, bu nedenle Birecik'i toz toprak içinde bıraktırdığınız söyleniyor. Yine halkımız arasında Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin, Birecik Belediyesinin yaptığı ve yapacağı tüm işlere engel olmasını sağladığınız ve Birecik'i dışlayarak, halkı Birecik Belediye Başkanı Sayın Av.Faruk Pınarbaşı’na karşı doldurduğunuz konuşuluyor.”
 
FAKIBABA MEMLEKETİ İÇİN NE YAPTI?
 
TSO Başkanı Bilgin, Fakıbaba’nın  10 yıl Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı,  3 dönem Milletvekilliği ve bir dönem Bakanlık yaptığını ancak, bugüne kadar memleketi Birecik ilçesi ve köylerine hangi hizmeti getirdiğinin halk tarafından sorulduğunu belirterek, şöyle devam etti:
 
“Halk, ‘Fakıbaba bunca yıl memleketine ne hizmet getirdi’ diye söyleniyor.  Fakıbaba, Birecik ilçesi ve köylerine bu güne kadar ne yaptı? Ne katkı sağladı? Yol mu yaptırdı? istihdamı mı arttırdı? diye vatandaşlar konuşmaktadırlar. Aynca Birecik Barajının adı Nizip-Birecik Barajı olarak değiştirildiğinde, A.Eşref Fakıbaba neden sahip çıkmadı? diye söylemektedirler. “
 
“MEMEKETİNE GEL” DEDİ
TSO Başkanı Bilgin, mektubunun sonunda, hemşehrilerinin tepkilerine tercüman olduğunu belirterek,  geçtiğimiz aylarda memleketinde adeta bir koruma ordusu ile gezerek tüm dikkatleri üzerine çeken  Fakıbaba’nın bir an önce Birecik’e gelip  halk ile görüşmesini tavsiye etti.
 
TSO Başkanı Bilgin kendisini sosyal medya fenomani yapan paylaşımın altına gelen yorumlar da oldukça dikkat çekiciydi.