Birecik’te yeşil alan çalışmaları

Şanlıurfa’nın vitrin ilçeleri arasında yer alan Fırat’ın İncisi Birecik’te 2009’dan bugüne kadar 400.000 metrekare yeşil alan oluşturulduğu bildirildi.

Belediye Başkanı Av. M. Faruk Pınarbaşı, doğadan uzak, kalabalık, gürültülü ve beton yığınları arasındaki kent yaşamının insanların fiziksel ve psikolojik olarak rahatlayabilme ihtiyaçlarına imkân vermediğini, bu nedenle göreve geldikleri günden itibaren yeşil alanların miktarını artırma konusuna ayrı bir önem verdiklerini bildirdi.

Kentsel yeşil alanların, kent sakinlerinin yaşam kalitesini doğrudan etkileyen kentin temel donatılarından biri olmasının yanı sıra, kentin imajına da olumlu katkı sunduğu düşüncesinden hareketle bugüne kadar yaptıkları çalışmalara dikkati çeken Başkan Pınarbaşı, şunları kaydetti;

“Biz göreve geldiğimiz 2009 yılında yeşil alanlarımız yok denecek düzeydeydi. Bu nedenle öncelikle Sahil Park Projesini başlattık. Bu proje ile toplamda 10 kilometrelik sahil şeridini yeşille donattık. Kültür merkezimizin yanına iki tane büyük park yaptık. Yine arka taraftaki Gökdoğan Camisinin yanında 2 büyük park oluşturduk. Göreve geldiğimizde 5 ya da 6 tane olan park sayımız Sahil Park hariç 20’ye çıktı. Şu anda eski futbol sahamızın yeri de güzel bir parka dönüştürülüyor. Bunun da ihalesini gerçekleştirdik, altyapısı bitmek üzere. Bunu da dahil ettiğimizde şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki; Birecik’te 4.000 metrekare civarında olan yeşil alan miktarını yaklaşık 400.000 metrekareye çıkarmış olduk.”