BİR HUSUMET DAHA BARIŞLA SONUÇLANDI

Endari Aşireti ve Şeykan Aşiretine mensup, Sedefdiş ve Keskinbıcak Aileleri okunan dualar ile tokalaşarak barıştılar.

Düzenlenen barış yemeğine Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Ak Parti Milletvekili Kasım Gürpınar, 24.Dönem Milletvekili Seydi Eyüpoğlu, Eyyubiye belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, Ak Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve her iki ailenin fertleri katıldılar.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz ay, Şanlıurfa’da mahalle muhtarıyla birlikte husumetli iki aileyi barıştırmaya giden 65 yaşındaki kişi, silahla vurularak öldürülmüştü. 65 yaşındaki Eyüp Sedef Diş ve Hacı Bayram Mahallesi Muhtarı İbrahim Akdemir, aralarında satılan bir evin tapusu nedeniyle husumet bulunan Ağlamaz ve Keskinbıçak ailelerini barıştırmaya gitmek için buluştu.

Yaşanan bu olaydan sonra iki aile arasında husumet başlamıştı. Yaşanan bu olayı barışla sonlandırmak isteyenler ise araya girerek aileler ile görüştü ve iki tarafı da barışa ikna etti.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gürpınar ve 24.Dönem Milletvekili Seydi Eyüpoğlu’nun araya girmesiyle iki aile arasında husumet büyümeden barışla sonuçlandı. İki ailenin tarafları Şehitlik Çamlık’ta yapılan barış yemeği ile husumeti sonlandırıldı.