BEYAZ ALTINDA HASAT BAŞLADI

Türkiye'nin yüzde 43 pamuk ihtiyacını karşılayan Şanlıurfa'da pamukta hasada başlayan üreticiler, rekoltenin tahminlerin üzerinde gerçekleşmesini bekliyor.

Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) kapsamında sulu tarımın yaygınlaşmasının ardından ekim alanı artan pamuk, çiftçinin umudu olmaya devam ediyor.

Büyük umutlarla ektikleri pamuk için yaz boyunca etkili olan kavurucu sıcaklarda çalışmak durumunda kalan üreticiler, bereketli bir hasat sezonu geçirmeyi umut ediyor.

Pamuk, özellikle geçen yılki rekolte, fiyat ve destekleme oranlarıyla üreticisinin yüzünü güldürünce, bu yıl da bölge çiftçisi tarafından en çok tercih edilen ürün oldu.

Türkiye'nin önemli pamuk ihtiyacını karşılayan Şanlıurfa'da pamukta hasada başlayan üreticiler, rekoltenin tahminlerin üzerinde gerçekleşmesini bekliyor. Çiftçiler, pamuk tarlasında dallarındaki pamukları tek tek topluyor. Tarlalarda saatlerce çalışan çiftçiler, Şanlıurfa’nın sıcağına rağmen sabırla hasadı topluyor.

Kilosu şuan 4,75 krş'den satılan pamuğun fiyatının daha da artmasını isteyen çiftçiler, bereketli bir hasat sezonu geçirmeyi umut ediyor.

Yılın ilk pamuk hasadını yapan çiftçiler, "Aylardır emek verdiğimiz pamuğumuzun hasat dönemi geldi. Türkiye’nin birçok yerinde havaların normale binmesine rağmen Şanlıurfa’da halen sıcak havalar devam ediyor. Bu sıcak havaya rağmen aylardır emek verdiğimiz beyaz altının hasatını yapıyoruz.  Birde sıcak güneş aldın da çalıştığımız için nem de sıcaklığı bayağı arttırıyor.

Ama bunlar güzel yorgunluklar sonuçta kendi emeğimizin karşılığını almak için çalışıyoruz. İnşallah bu yıl pamukta rekolte yüksek bu fiyatlara da yansır verdiğimiz emeğin karşılığını almış oluruz.  Tüm bölge çiftçilerimize bereketli mahsulü bol iyi satışlı bir hasat dönemi geçirmelerini temenni ediyorum. Dediler.

MEHMET ER