BEYAZ ALTIN EKİMİNE BAŞLANDI

Şanlıurfa'nın Harran ve Akçekale ilçesindeki çiftçiler, yeni dönem pamuk ekimine başladı.

Türkiye’nin en önemli tarımsal üretim ovalarından olan Harran Ovası'nda çiftçiler "beyaz altın" olarak nitelendirilen pamuk ekimine başladılar.

Günler öncesinden ekim hazırlığına başlayan çiftçiler, tarlayı telbis ve sürmelerinin ardından pamuk tohumu ekme işlemine başladı.

Yeni dönem ekim çalışmalarına nisan ayının son haftasından itibaren başlandığını ve 30 Mayıs'a kadar süreceğini belirten çiftçiler, bu yılın pamuk ekimi ve mahsulü açısından hayırlı geçmesini beklediklerini ifade ettiler.

Akçekale ilçesine bağlı Akdiken köyünden Ömer Yel, " Havaların ısınmasıyla bu sezon pamuk ekimine hayırlısı ile başladık ve şuan ekimlerimiz devam etmektedir. Bu yıl pamuğun para etmesini bekliyoruz. Pamuk ekimi ve hasadı 3-4 yıldır hiç iyi değil. Fiyatlar çiftçi açısından hiç iç açıcı olmadı. Ancak bu senenin diğer yıllara rağmen iyi geçmesini bekliyoruz. Esasında pamuk ekimi diğer ürünlere göre çok zahmetli bir üründür. Ancak pamuk ekimi Harran Ovası'nda geleneksel bir ürün oldu. Yoksa çiftçi açısından hiçbir artısı yok. Bu yıl pamuk fiyatlarının yükselmesini umut ediyoruz. Çünkü mazot, tohum ve işçilik çok pahalı durumda. Eğer fiyatlar geçen yıl gibi kalırsa eminim artık pamuk bu ovada ekilmez. İnşallah devlet büyüklerimiz bunu dikkate alır" dedi.

MEHMET ER