BESİ OSB’DE SONA GELİNDİ

Hayvancılık Besi Organize Sanayi Bölge Müdürü Nurullah Çebişli  “Şanlıurfa hayvancılık Besi OSB mizde 532 hayvan yetiştiricisine tahsis edilen 5 er dönümlük hayvan yetiştirme alanlarında alt yapı çalışmaları düzenlenmiş olup her hayvan üreticisi 2 bin metrekare alanda kapalı hayvan barınakları yapacaktır. Temennimiz büyük bir aksilik olmaz ise Mayıs, Haziran ayında besiye alınacak. Büyük baş hayvanlarımız kendi özel üretim alanlarına girmeye başlayacaklardır” dedi.

OSB yönetim kurulu başkanı Yılmaz Çinpolat ise “ Bugüne kadar bilerek bilmeyerek kooperatif bünyesinde bazı hatalar yapılmış ve inşaat bugüne kadar sarkmıştır, seçilen yeni yönetim kurulu arkadaşlarımla beraber hızla Besi OSB nin, alt yapı eksiklerinin tamamlanması hususunda ilgili Bakanlıklarla Valilik, Büyükşehir belediyesi, DEDAŞ yetkililerimizle görüşmeler halindeyiz. Besi OSB sahası içerisinde 60 km yol ağımız var yol güzergâhımızdaki eksiğimiz olan 1,5 km lik bölüm için, Büyükşehir belediye başkanımız Sn. Nihat Çiftçi ile görüşmeler yaptık. İnancımız odur ki; büyükşehir belediye başkanımız yol ağımızda eksik olan 1,5 km’yi tamamlattırarak Besi OSB içerisindeki yol çalışmasını da tamamlatmış olacaktır” Dedi.

Türkiye'nin en büyük Besi Organize Sanayi Bölgesi yapılıyor.

Şanlıurfa büyükbaş Besi OSB, Türkiye’nin en büyük OSB si olması nedeni ile et piyasasına yıllık üretim olarak 50.000 ton civarında katkı sağlayacak. Toplam teknik ve idari personellerle birlikte OSB de istihdam edilecek insan sayısı ortalama 20 bin civarında düşünülmekte.

Ülke ekonomisine katkısı ise yıllık 50.000 ton et üretimi sağlayacak olup ülkeye kazandıracak katma değeri tahmini 500 milyon TL civarında olacak.

MEHMET ER