BERBERLER 50 GÜN SONRA İŞ BAŞI YAPTI

21 Mart'ta kapatılan berberler ve kuaförler 50 gün sonra iş başı yaptılar. Şanlıurfa’nın Haliliye İlçesi Bamyasuyu Mahallesinde hizmet veren Özcan Kuaför işletmecisi Osman Özcan; Tek kullanımlık tulum, havlu, maske ve siperlik kullanarak tedbir aldıklarını, bütün kuaför ve berberlerin de bu tedbirleri elden bırakmadan çalışması gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanlığı tarafından korona virüs tedbirleri kapsamında yayımlanan genelge ile berber ve kuaförler vatandaşlara hizmet vermeye başladılar.

Belirli kurallar çerçevesinde çalışacak olan berberler, vatandaşlar ve kendi güvenlikleri için tedbirleri en üst düzeyde tutuyorlar.

Tıraş olmaya gelen vatandaşlar için gerekli bütün önlemleri aldıklarını söyleyen Osman Özcan, “Dünyayı etkisi altına alan korona virüs dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlanan genelge ile biz de berberler olarak gereken önlemlerimizi aldık. 50 gündür iş yerlerimizi açamadık ve 50 günü sonunda da hem vatandaşlarımızın hem de kendi güvenliğimiz için, belirli tedbirler çerçevesinde iş başı yaptık. Sabah 9 ile akşam 21.00 arasında hizmet veriyoruz. Müşterilerimizi randevu usulü ile alıyoruz. İçeriye de bekleme amaçlı kimseyi almıyoruz, sadece tıraş olacaklar giriyor ve sosyal mesafe kuralları gereği arkadaşlarımızı dışarıda bekletiyoruz. Müşterilerimizden de gerekli olan hassasiyeti göstermelerini rica ediyoruz.” Diyerek sözlerini sonlandırdı.

HASAN GÜLER