BELEDİYELER İŞÇİLERİNİ MAĞDUR EDİYOR!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Merkez İlçe belediyeleri Haliliye, Eyyubiye ve Karaköprü Belediyelerinde çalışan taşeron olarak çalışan işçiler maaşlarına zam yapılmadığını belirterek “ yılda 10 gün yevmiye alıyoruz ama bizlere yapılan sözleşmede yılda  52 yevmiye ve 4 ikramiye verilmesi lazım. Sözleşmeli işçilerden bir farkımız olmayacaktı şuanda mağdur ediliyoruz. Bizimle aynı statüde olan Hastanelerde, Üniversitelerde ve diğer kurumlardaki işçiler yasal tüm haklarını alıyor. Fakat Belediye işçileri (bizler)  mağdur ediliyoruz. Üyesi bulunduğumuz sendikalar bizleri temsil edemiyor maalesef “Dediler.

İşçilere haklarını verme noktasında en önemli adım ise Çankaya Belediyesi'nden geldi. Çankaya Belediyesi bünyesinde yer alan taşeron işçilere yüzde 100 zam yapılacağını duyurdu. Bunun yanında Gazi Antep 40,Ardahan 40, Çorum Belediyesi 37,Çanakkale’nin Ayvacık Belediyesi de işçilerine yüzde 60 oranında zam yapacağını duyurmasının ardından tüm gözler Şanlıurfa’da ki Büyükşehir,  merkez ilçe Belediye başkanlarına ve işçi sendikalarına çevrildi.

Sendikalar ile Belediye çalışanlarına yönelik görüşmeler kapsamında yeni zam oranları belirleniyor.

Belediyelerde çalışan taşeron işçiler kadro düzenlemesi dışında kalmışlardı. Bu kapsamda belediye taşeron işçileri için maaş ve sözleşme düzenlemeleri belediyeler ile sendikalar arasında gerçekleşiyor.

Şanlıurfa’da taşeron işçilerin bağlı bulunduğu sendikalardan da bu konuda açıklama yok.

Sendikalar ile belediyeler arasında yapılamayan anlaşmalar bu defa da işçileri zor durumda bırakıyor. Belediyelerde çalışan işçiler son 6 aydır yol, yemek, çocuk ile hiçbir yardımı alamıyorlar.

Büyükşehir ve Merkez ilçe Belediyelerinde çalışan taşeron işçiler seçim zamanı verilen sözlerin tutulmasını ve kendilerine destek sağlanması ile haklarının kendilerine verilmesini istiyorlar.