BEKLENEN KAR GELDİ

Gece saatlerinde başlayan ve aralıklarla etkisi artırıp devam eden kar yağışı Şanlıurfa’nın Karaköprü ilçesinde ve yüksek yerlerde etkili oldu.

Sabah saatlerinde işlerine gitmek için evlerinden çıkan Şanlıurfalılar kar sürprizi ile karşılaştılar.

Şanlıurfa yağışlı hava dalgasının etkisinin altına girdi. 2-3 gündür etkili olan yağmurun ardından kar’ın da etkili olması bekleniyor.

Meteorolojik verilere göre Şanlıurfa’da Salı günü kar yağışı için  100 tahmini yapıldı. 27 Oca Çarşamba günü ise yağmur ihtimali, 28 Ocak Perşembe günü ise sağanak yağış bekleniyor. Bu tarihlerden önceki günler de parçalı bulutlu, güneşli bir havanın olacağı bildiriliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Batı Karadeniz kıyıları, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile İstanbul, Kocaeli, Yalova, Bilecik, Kütahya, Antalya, Ankara ve Kırıkkale çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda yağmur ve sağanak, Batı Karadeniz kıyıları ile Kocaeli çevrelerinde yer yer gök gürültülü kar sağanağı, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi; Rize ve Artvin kıyıları ile Batman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli yağmur ve yer yer karla karışık yağmur, Bitlis, Şırnak ve Hakkâri çevrelerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor.