Bayramında simit sattı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı düzenlenen birçok etkinlikle kutlanırken, küçük Muhammed okul harçlığı için bayram kutlamalarına katılmak yerine simit satmak zorunda kaldı.
Türkiye genelinde sayıları yüz binleri bulan çalışan çocuklar, kutlanan bayramlarının tersine çalışmak zorunda kaldı.
Kimisi sanayide çekiç tutu, kimisi simit sattı, kimisi de mahalle aralarında çöp toplayarak bir 23 Nisan'ı daha geri de bıraktı.
Muhammed Adnan Gülhan sadece bu çocuklardan bir tanesi. Gülhan, okulun tatil olması nedeniyle düzenlenen 23 Nisan etkinlikleri yerine okul harçlığını ve aile bütçesine yardımcı olmak için elindeki simitleri satmanın telaşına girdi.
Bayramının farkında olan Gülhan, çalışmak zorunda olduğunu belirterek, "Bugün 23 Nisandır, biliyorum. Fakat benim çalışmam gerekiyor. Hem harçlığımı hem de anneme destek olamam geriyor. Eve bir ekmek götürsem benim için çok önemlidir. Bu yüzden ben çalışmayı tercih ettim." dedi.
Maddi durumu iyi olan çocukların eğlendiğini durumlarının iyi olmadığı çocuklarında çalıştığını söyleyen Gülhan," Bende 23 Nisan'da eğlenmek isterdim. Gülüp oynamak isterdim fakat şartlar buna izin vermiyor. Benim yaşadığım mahallede yaşıtım olan birçok arkadaşım benim gibi çalışmak zorunda kalmış. Biz de diğer çocuklar gibi okullarımızın düzenlediği bayram etkinliklerine katılmayı çok isterdik." diye konuştu.
İBRAHİM HALİL COŞKUN