BAŞKAN KARADAĞ: YAPILANDIRMA BİR BEKLENTİDEN ÖTE ZORUNLULUK HALİNE GELMİŞTİR

Başkan Karadağ açıklamasında, “Vergi, prim ve diğer kamu alacaklarının yeniden yapılandırılması zorunluluk haline gelmiştir:

Covid19 sürecinde, Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi ile işletmelerin Vergi ve SGK prim ödemeleri ertelenmiş, işletmelere yeni kredi imkanları tanınmış idi. Ertelemelerin geri ödemeleri Ekim ayında başlıyor.  Bir taraftan cari döneme ait vergi ve prim ödemeleri, diğer taraftan ertelenen Mart, Nisan, Mayıs aylarına ait vergi, prim ve diğer ödemeleri ile faizsiz kredilerin geri ödemelerinin başlanması işletmeleri ödemeler konusunda zorlayacaktır. Birçok işletme geri ödemelerini yapamayacaktır.

2020 yıllının 8 aylık Vergi tahakkuk tahsilat oranları 53.8 olup, birçok ilimizde bu rakam 10-15 seviyelerine kadar düşmektedir. Yapılandırma beklentisinin oluşması tahakkuk tahsilat oranlarını etkilediği bir gerçektir.

Yapılacak Vergi, prim ve diğer kamu alacaklarının yeniden yapılandırılması, süresinde ödemelerini yapamayan işletmeleri rahatlatacak, ödemelerini kolaylaştıracak ve aynı zamanda Vergi Gelirlerini artıracaktır.

Yapılandırma bir beklentiden öte zorunluluk haline gelmiştir.” Dedi.