BAŞKAN EKİNCİ BELEDİYENİN BORCUNU AÇIKLADI

Özel bir otelde düzenlenen toplantıya çok sayıda gazeteci katıldı.

31 Mart Yerel Seçimlerine sayılı günler kala, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci 5 yıllık çalışmalarını değerlendirerek açıklamalarda bulundu.

Eyyubiye Belediyesinin Mali durumu ile ilgili de bilgiler veren Başkan Ekinci Yaptığı açıklamada Eyyübiye Belediyesinin mevcut borcunun 45 Milyon TL değerinde olduğunu açıkladı.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci Yaptığı basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

Mali durumla ilgili de sizlere bilgilendirmelerde bulunacağız. Şimdi değişik yerlerde işte insanlar, televizyonlara çıkıyorlar yok 270 milyon TL borç var, yok işte 400 milyon TL var yok farklı şekillerde var. Bugüne kadar daha çok söylenen bakmaktan ziyade sürekli çalıştık dolasıyla bu tür söylemlere bakmadık. Ama yarın tabii ki seçim sonrasında başka arkadaşlar görev alacaklardır dolayısıyla bununla ilgili de burada bilgilendirmede bulunmak zorunlu da oldu ondan dolayı bu açıklamalarda bulacağız.

Eyyübiye belediyesi sıfırdan kurulan bir belediye ve başladığımızda ben -3 milyonla kuruldu -3 bir anda sebebi uğurlu beldesinin bize bağlanması ile beraber oradan gelen borç. Bu kadar hizmet ürettik ve şuanda bizim borcumuz 45 milyon lira ama değil arkadaşlar gerek belediyemize kazandırdığımız ve rezerv alanlarla en düşük rakamdan da hesaba aldığımız zaman şuana kadar yaklaşık belediyemiz kazandırdığımız ve satışa hazır arsalar daha 1 metrekare yere olmayan bir yerde satışa hazır arsaların değeri şuandaki rakamlarla de fiyatları söylüyoruz 236 milyon TL. Dolayısıyla belediyemiz yaklaşık 190 milyon lira artı da şuanda, onu buradan da sizden aracıyla kamuoyuna ilan etmek istiyoruz. eksi 3 milyondan başlanmış bu kadar hizmet üretilmiş hele hele temizlik gibi çok ciddi bir giderim olduğu bir yerde en büyük bedelin hizmetten bize geldiği ya da doğrusu büyük getirdiği bir yerden gelir bütçe 190 milyon artı da olmak kusura bakmayın her babayiğidin harcı değildir. Herkes konuştu, herkes Bir şeyler ifade etti yarın gelecek arkadaşlar da oradan da kendileri de göreceklerdir bunlar resmi rakamlardır değerli arkadaşlar. Eyyübiye belediyesi şuan ödenmesi gereken aylık bu iki buçuk milyon değerinde ödeme 45 milyon lira ama kazandırdığımız alanlar 236 milyon TL değerinde. Dolayısıyla yeşil hesap yaptığınız zaman yaklaşık 191 milyon liralık bir kaynağa sahip.

Bir de turkuaz şirketimiz var sıfırdan kurulan bir şirket ama sıfırdan kurduğumuz bir şirket ve o şirketimiz şu andaki mal varlığı 32 milyon dolasıyla değerli arkadaşlar kazandırıldığımız alanları bir kenara bıraksak bile şuanda eksi 10 milyon bir rakam çıkıyor. Belediyemizdeki sermayeyi katığımız zaman ve mevcut olan konut, arsa kattığınız anda yaklaşık 220 milyon lira artıyız. Dedi.

MEHMET ER