Başkan Çiftçi, Kudüs ile ilgili önerge sundu

Başkan Çiftçi, Türkiye heyeti adına delege başkanlığını yaptığı, Çin’de 5 gün süreyle devam eden Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler (UCLG) 2017 Dünya Konseyi Yönetim Kurulu toplantısı devam ediyor.

Konseyin toplantısında Türk heyeti adına Başkan Nihat Çiftçi, Kudüs konusunda deklarasyonda bulundu. Kudüs’ü gündeme taşıyan Başkan Nihat Çiftçi’nin girişimleri ile Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Konseyi, önergede hem fikir olduklarını beyan ettiler. ‘Kudüs Önergesi’ başlığı altında maddeler sıralayan deklarede özellikle Kudüs’ün özel statüsünün altı çizildi ve bölge geleceği açısından hiç bir şekilde tek taraflı karar alınamayacağına vurgu yapıldı.

Türkiye’nin Kudüs hassasiyetinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da net bir şekilde dile getirdiği ‘Kırmızı Çizgimizdir’ sözleri ile hatırlatan Başkan Çiftçi, değerlendirmesinde “UCLG çatısı altında bir araya gelen yerel ve bölgesel yerel yönetimler olarak bizler, uluslararası ilişkilerin istikrarlı şekilde sürdürülmesinde uluslararası hukukun geçerli olması ve çatışmalara son verilerek Kudüs’ün özel statüsünün korunması gerekliliğini vurgularız” dedi.

MEHMET CANBEK