BAŞKAN BAYDİLLİ: 'SAĞLIĞI HER ŞEYİN ÖNÜNDE TUTUYORUZ'

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Şanlıurfa Tabipler Odası'nın ortaklaşa düzenlediği tıp bayramı programına katıldı.

Tıp Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen programda konuşan Başkan Baydilli, sağlığın öneminden ve sağlık alanında yapılan yatırımlardan bahsetti. Başkan Baydilli, "Sağlık bizim olmazsa olmazımızdır. Bu hayatta birçok imtihandan geçiyoruz. Makam mevki sahibi oluyoruz, zengin oluyoruz ama hiçbiri sağlığın yerini tutamaz. Bunun için hastalık gelmeden sağlığın kıymetini bilmeliyiz. Ülkemizde son 15 yılda sağlıkta önemli adımlar atıldı. En ufak bir baş ağrısında bile hastaneye gidip ücretsiz sağlık hizmeti alabiliyorsunuz. İstediğiniz ilaca kolayca ulaşabiliyorsunuz" diye konuştu.

Başkan Baydilli şöyle devam etti: "Şanlıurfa'da sağlık alanında önemli yatırımlar oldu ve devam ediyor. Her ilçede artık bir hastane var. Harran Üniversitesi'nde büyük bir hastane yapıldı ve hizmet veriyor. Bunun yanında şehir hastanesinin yapımına başlanacak. Bin yıl önce kurulan Harran Üniversitesi'nde en önemli gelişme tıp alanında olduğu düşünülürse bugün üniversitemizde ve Şanlıurfa'da tıp alanında çok daha iyi yerlerde olmamız gerekiyor. Bu konuda çok önemli adımlar atılıyor, ben inanıyorum ki hocalarımızın, sağlık çalışanlarımızın özverili çalışmasıyla Şanlıurfa sağlık alanında Güneydoğu'nun odak noktası olacaktır."

Başkan Baydilli konuşmasının sonunda tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını kutladı.