BAŞKAN ALAGÖZ: URFA DEĞİŞİRSE, TÜRKİYE DEĞİŞİR!

Başkan Alagöz, Yıllardır hatır gönülle yönetilen Urfa artık bu düzeni değiştirmelidir. Bu sözümü unutmayın, URFA DEĞİŞİRSE TÜRKİYE DEĞİŞİR! Dedi.

Haliliye İlçe Başkanı Alagöz yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi: “Sevgili hemşehrilerim, bakın benim bir sloganım var, diyorum ki

URFA DEĞİŞİRSE, TÜRKİYE DEĞİŞİR !

Neden diyeceksiniz. Anlatıyım.

Şanlıurfa en son seçimde AKP'ye 8 milletvekili ve Büyükşehir ile beraber 12 ilçe Belediye Başkanlığını, artı belediye meclis üyeliklerinin de ezici çoğunluğunu verdi. Bir tek Suruç'u vermemişti ki ona da kayyım atadı AKP.

Buna karşın Türkiye’nin en büyük sekizinci şehri Şanlıurfa’ya neredeyse hiçbir hizmet gelmedi, seçim vaatleri yerine getirilmedi. Dünya değişiyor, Türkiye değişiyor ama Urfa değişmiyor, hâlâ yol ve kaldırım siyaseti yapılıyor, çünkü vizyonları o kadar.  Oysa bakın,

-Mevsimlik tarım işçileri

-DEDAŞ

-Trafik

-Eğitim

-Sağlık

-İşsizlik

gibi daha nice sorun, önceki yıllardan kaldığı gibi devam ediyor.

-Defalarca temeli atılıyor müjdesi verilen şehir hastanesi yapılmadı, hastane olması için Sağlık Bakanlığı’na devredilen Devteşti'deki bina hizmete açılmadı, öğrenciler pandemi sürecinde internet altyapısının yeterli olmaması, tablet ve bilgisayarlarının olmaması gibi sebeplerle EBA’ya en az bağlanan il oldu Şanlıurfa.

-Belediyeler pandemi sürecinde, Urfa esnafına hiçbir kolaylık sağlamadı.

-Yine Şanlıurfa, patates ve soğan dağıtımında yaşanan izdihamlarla Türkiye gündemine oturdu.

-Belediyelerde dönen yolsuzluklar, özellikle ihalelerde yapılan usulsüzlükler ( Örneğin Akçakale Belediyesine bu sebeple açılan soruşturma). Belediye çalışanlarının neredeyse tamamının yöneticilerin akrabası veya ahbap, eş, dost olması.

-Urfa'da Nisan ayında, sadece 4 günde 9 kişi intihar etti ve neredeyse her gün intihar haberleri duyuyoruz. İnsanlar mutsuz çünkü ekonomik bunalımdalar.

-Tüm bunlar yetmezmiş gibi bir de öğrendik ki sayın belediyelerimiz yurtdışına insan kaçakçılığı yaptığı iddiaları var.

Anlat anlat bitmiyor.

Görüldüğü üzere İktidar, Şanlıurfalılardan hep almış, ancak hiçbir şey vermemiş.

Biz bu sorunları görüyoruz ve dile getiriyoruz. Allah kısmet ederse, önümüzdeki seçimde Urfa için elimizi taşın altına koymaya hazırız. Urfa halkı destek verdiği takdirde, Urfa'yı sorunlarını çözmüş, modern bir kent yapmaya hazırız.

Yıllardır hatır gönülle yönetilen Urfa artık bu düzeni değiştirmelidir.

Bu sözümü unutmayın, URFA DEĞİŞİRSE TÜRKİYE DEĞİŞİR.” Dedi.