BAŞKAN ALAGÖZ’DEN, “BİZ BİZE YETERİZ” AÇIKLAMASI

Başkan Alagöz yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi: “Bilindiği üzere hükümet “Biz Bize Yeteriz” Kampanyası başlatarak vatandaşlardan, bağışta bulunmalarını istemişti. Aynı şekilde CHP’li İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyelerimizde mağdur vatandaşlara yardım etmek amacıyla bağış kampanyası başlattılar. Ancak İç İşleri Bakanın talimatıyla bağış hesaplarına bloke konuldu.

Bu işlemin hukuka aykırı olması bir yana bu zorlu süreçte siyaseti bir tarafa bırakıp tam bir dayanışma içerisinde herkesin elinden geldiği desteği vermesi, fedakârlıklar da bulunması gerekmektedir.

Ancak iktidar partisi bu zor günlerde bile maalesef siyasi hareket ederek, CHP’li belediyeleri çalıştıramaz duruma getirmeye çalışılmaktadır. Bu yanlış en çok vatandaşa zarar verecek ve mağdur edecektir.

Bu günlerde tek gayemiz bu lanet virüsten korunmak ve kurtulmak; vatandaşlarımızın mağdur olmaması için çalışmak olmalıdır. İktidarın bu yanlışı en başta kendi başlatmış olduğu kampanyasına da aykırıdır. Madem Türkiye olarak “BİZ BİZE YETERİZ” deniliyorsa bırakın insanlar bunun mücadelesini versin. Devlet olarak köstek değil destek olalım.

İnsanlar devletten yardım beklerken devlet vatandaştan destek istiyorsa hiç olmasa dayanışma gösteren bunun için mücadele veren, deyim yerindeyse göbeğini kendisi kesmek isteyenlere engel olunmamalıdır.

Aşağıdaki resimlerde de görüldüğü üzere AKP beledileri de aynı şekilde bağış kampanyası başlatmıştır. Bizler bunu yanlış görmüyoruz. Aksine olması gerekendir. Belediyelerin de bir formül bularak vatandaşları için mücadele etmesi gerekmektedir. “ dedi.