BAŞKAN ALAGÖZ, BARO BAŞKANI ÖNCEL’İ VE YÖNETİMİNİ TEBRİK ETTİ

Pazar günü yapılan seçimlerde yeni Baro Başkanı seçilen Av. Abdullah Öncel için bir kutlama mesajı yayınlayan CHP Haliliye İlçe Başkanı Av. İbrahim Halil Alagöz, önceki baro başkanı Av. Ahmet Tüysüz ve yönetimine hizmetlerinden dolayı teşekkür ederken, Başkanlığa yeni seçilen Av. Abdullah Öncel’e ve yönetimine başarılar diledi.

Başkan Alagöz yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi: “Öncelikle Şanlıurfa Barosu seçimlerinde baro başkanlığına seçilen sayın Av. Abdullah Öncel’i ve yönetime girmeye hak kazanan diğer kıymetli meslektaşlarımı tebrik ediyorum. Seçilmiş olan yeni başkan ve yönetime görev sürelerinde başarılar diliyorum. Bu vesileyle önceki baro başkanı sayın Av. Ahmet Tüysüz ve yönetimine de ayrıca hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. İçinde bulunduğumuz süreç itibariyle yeni başkan ve yönetime büyük sorumluluklar düşmektedir. Umuyor ve inanıyorum ki bu görevi layıkıyla yerine getireceklerdir. Devletin üçayağından biri yargı ve yargının lokomotifi de savunmadır yani avukatlık mesleğidir.  Bir devletin devlet olabilmesinin en önemli koşullu bağımsız ve tarafsız bir yargı sistemini oluşturmaktan geçmektedir. Tarafsız ve bağımsız bir yargı sistemi tesis etmenin en önemli yolu ise avukatın vereceği mücadeleden geçmektedir. İşte bu kadar önemli bir meslek olan avukatlık mesleğinin gereği gibi icrası da ancak güçlü bir baro teşkilatıyla mümkündür.

Son olarak yapılmış olan seçimin demokrasiye, özgürlüğe ve adalette vesile olmasını diliyor, Şanlıurfa barosu mensubu avukatlarına ve Şanlıurfamıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.” Dedi.