BASIN MENSUPLARI EĞİTİM SEMİNERİ SONA ERDİ

Kocaeli’nin Darıca ilçesinde bulunan Bayramoğlu Sosyal Tesisleri’nde gazetecilerin katılımıyla gerçekleştirilen eğitim seminerine Şanlıurfa’dan Yeniurfa Gazetemiz Haber Merkezi Müdürü Mehmet Er katıldı.

Türkiye’nin değişik illerinden gelen basın mensupları 3 gün boyunca tüm teknik konularda ve değişen mevzuatlar hakkında katılımcılara bilgiler verildi.

Sertifika törenine katılan Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdür Yardımcısı Dr. Mustafa Canbey, düzenlenen eğitim programının kurumsal ilişkilerin geliştirilmesi ve basın işletmeleri ile BİK arasındaki iş süreçlerinin doğru yönetilmesi anlamında büyük önem taşıdığını ifade etti.

4 oturumla yapılan seminerin ilk oturumunda BİK Muhasebe Müdürlüğü ve Bilgi İşlem Hizmetleri Müdürlüğü’nün sunumları ile başladı. BİK Muhasebe Müdürü Furkan Demircioğlu, gazeteler ile Basın İlan Kurumu Şubeleri arasındaki muhasebe süreçlerine ilişkin gazetecilere bilgiler verdi. İkinci oturumda ise BİK Bilgi İşlem Müdürü Emin Aksoy, BİK Bilgi İşlem Müdür Yardımcısı Yalçın Atik ve Müdürlük Şefi Zafer Bozak, dijital dönüşüm çalışmalarının ağırlıklı olarak ele alındığı sunumla katılımcılara bilgiler verdiler. Üçüncü oturumda ise “Yerel Basında Dijital Dönüşüm” başlıklı bir haber sitesinin en kısa sürede nasıl kurulabileceği, haber sitelerinde yaşanan genel sorunlar, içerik oluşturma ve yayınlama, reklam yönetimi, yerel gazetelerin web sitelerinde karşılaşılan problemler hakkında basın mensupları bilgilendirildi. Gerçekleştirilen seminerin son ve dördüncü oturumunda “Yerel Yazılı Basının Dijital Reklam Piyasasına Entegrasyonu” konuları hakkında basın mensuplarına bilgiler verildi.

41 ilden yaklaşık 80 gazete temsilcisinin katılımıyla gerçekleştirdiği Basın Mensupları Eğitim Semineri, düzenlenen sertifika töreniyle sona erdi.

MEHMET ER