BAŞARLI MÜDÜR GERGİNCİ GÖREVDEN ALINDI

2017 Şubat ayında göreve başlayan Ekrem Gerginci, Yaptığı işlerle gerek bakanlığın gerekse Çankırı halkının taktirini ve övgüsünü kazanmıştı. Ekrem Gerginci’ye bir kesimin saldırıları hiç bitmedi. ”Milli güreşçiye paspas çektiriyorlar” yalanıyla Türkiye gündemini yaklaşık 1 hafta meşgul eden kumpas haberinden bir sonuç alamayan bu kişiler bin bir türlü ayak oyunuyla Ekrem Gerginci’yi nasıl görevden aldırırız hesapları hiç bitmedi. Göreve geldiği ilk günden beri unutulmaya yüz tutan Çankırı sporunu başarılarıyla tüm ülkenin gündemine taşıyan Çankırı’nın tanıtımını bir Çankırılı gibi yapma gayreti içinde olan görevini en iyi şekilde icra eden ve halkın sevgisini ve taktirini kazanan Ekrem Gergini maalesef uzun zamandır mücadele etmesine rağmen ayak oyunlarının kurbanı oldu.

2017 yılında göreve geldiğinde sadece 1 milli sporcusu ve 1 milli antrenörü bulunan Çankırı’da 6 milli antrenörü ve 47 milli sporcuyu Çankırı’ya kazandıran, yılda en fazla 1 yada 2 spor faaliyetiyle bir unutulmaya yüz tutmuş bir şehri yolda en az 13-14 ulusal sportif faaliyetle adından söz ettiren bir şehir haline getiren aynı zamanda yaptığı faaliyetlerle esnafın yüzünü güldüren ve onların sevgisini kazanan Gerginci geçtiğimiz Cuma günü itibari ile görevinden alındı. Çankırı spor Camiasının ve esnafın çok sevdiği bir bürokrat olan Ekrem Gerginci, geldiği ilk gün kolları sıvayarak şehre 1074 Çankırıspor takımını kazandırdı ve 3 yıl takımın herşeyi oldu. Bu yıl Ziraat Türkiye kupasında 4. Tura yükselen 1074 Çankırıspor takımı Çaykur Rizespor takımı ile eşleşerek şehirde uzun bir aradan sonra ilk kez bir Süper Lig takımını ağırladı ve Çankırı’nın tanıtımına önemli katkılar sağladı.Bu ve bunun gibi birçok konuda Çankırıya önemli katkılar sağladı.

Gençlik ve spor bakanlığı tarafından Ekrem Gerginci’ye bu haber Cimnastik Milli takımının başında Dünya Kupası yarışmaları için Almanya’da bulunduğu esnada bildirildi. Hemşehrimiz Ekrem Gerginci’nin yerine 2019 yılının başında Gençlik ve Spor İl müdürlüğüne bağlanan kredi yurtlar kurumu İl Müdürlüğü yapan Sadık Ak getirildi.

MEHMET CANBEK