Bakan Yılmaz, Ceylanpınar'a çıkarma yaptı

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, hatta sonunu Urfa'ya ayırdı. Mardin'den kara yoluyla hat boyunca ilçeye gelen Yılmaz'ı Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, AK parti Milletvekili Mehmet Akyürek, Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla, İlçe Kaymakamı Ahmet Karatepe, 1. Hudut bölük komutanı, Milletvekili Mehmet Akyürek karşıladı. 1. Hudut Bölük karakolunu ziyaret eden Yılmaz, buradan yapımı devam eden güvenlik duvarını inceledi. Sınırda yapımı devam eden güvenlik duvarı hakkında bilgi alan Yılmaz, ardından duvarların yapıldığı şantiyeyi ziyaret etti. Şantiye ziyareti sırasında Bakan Yılmaz'a çeşitli hediyeler takdim edildi.

'BETON DUVARLAR, SINIR GÜVENLİĞİNİ ARTIRACAK'

Beton duvarların sınır güvenliğinin arttırmanın bir aşaması olduğunu söyleyen Yılmaz,"Suriye olan sınırımız yaklaşık 910 kilometre. Ceylanpınarlılar iyi bilir ki karşı tarafta sıkıntı olduğunda biz bu tarafta can verdik mal verdik dolayısıyla sıkıntıya uğradık. Vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlamak için sınır güvenliğini artırma yolunda karar aldık. Bu yapmış olduğumuz beton duvarlar sınır güvenliğini artırmanın bir aşamasıdır.

'SINIR, BALON, İHA VE RADARLARLA KONTROL EDİLECEK'

Bunun diğer aşamalarında hem dikenli tellerle hem kameralarla, hem insansız hava araçları, radarlarla hem de balonlarla desteklenecektir. Teknoloji ilerledikçe güvenlik sistemlerini de artıracağız. Önümüzdeki günlerde diğer taraftan ki sıkıntılardan dolayı bizim halkımız hiçbir şekilde mağdur olmayacak, yaralanmayacak, can ve mal kaybı olmayacaktır. Bunun içinde güvenlik önlemlerini en üst seviyeye almaya başladık. Yaklaşık 250 kilometre ihalesi kararlaştırılmış durumda bir kısmı müteahhide verildi bir kısmının da hakkında karar verilecektir. Bu yılın ortalarında 250 kilometrelik kısmı bitireceğiz. Geri kalan kısımları da öncelikli yerleri tamamlamaya çalışacağız" dedi.

'PYD, BİR TERÖR ÖRGÜTÜDÜR'

PYD'nin bir terör örgütü olduğuna dikkat çeken Yılmaz, şunları kaydetti:"PYD'nin terör örgütü olduğundan bir şüphe yok. Kim ne derse desin gerçektir. Birisi güneş yok dese, güneş yok olur mu? Dolayısıyla güneş balçıkla örtülemez. Bunu en yakın kim bilir. Bunu en yakın biz biliriz. Neden karşı tarafta ne olduğunu biliyoruz. Bu taraftaki vatandaşım biliyor. Burada iç içe yaşıyoruz. Bu coğrafyadaki her insanın veya her grubun ruhunu en iyisi hangisi bilir. Hangi ülke bilir dersek, bunu Türkiye bilir. Mesela dışarıdaki insanlar sağlıklı bir karara varmak istiyorlarsa bu konuda Türkiye'nin fikirlerine itibar ederlerse yanılmamış olurlar. Aksisi kendilerinin yanılgılarını bir kez daha artırır."

'RUSYA'NIN MAAŞI OLMAMAK GEREKİYOR'

ABD'nin PYD'ye bakış açısını da değerlendiren Bakan Yılmaz,"Bir farklı bakışları var. Bir gün öncesinde Kerry'nin güvenilir olmadığı şeklinde bir açıklaması vardı. Demektir ki yüzde yüz bir güven yok. Belli bir konjonktürel durumda o yapıyı kullanma düşünülüyor. Bu coğrafyanın insanı, Rusya'nın maşası olmaması lazım. Bu coğrafyanın insanı, üçüncü ülkelerin de o konjonktürel çıkarlar için üçüncü ülkelerin de maşası olmaması lazım. Bunun için ne yapmak lazım. Biz daha önce PYD'ye şunu söyledik; teröre başvurma, terör örgütüne bağlantılı olmasın demokratik taleplerde bulunan halkın ve rejimle işbirliği yapma. Biz doğruyu önerdik ama diğeri ise Amerika'nın genel bir bakışı değil sadece bir olaya ilişkin farklı bir yaklaşımıdır."ifadelerine yer verdi.
ZEKİ ALTUNDAĞ