Bahçeli: Başkanlık sisteminde Anayasa değişikliği şart

Tarifeli uçakla GAP Havaalanı'na gelen MHP Lideri Bahçeli ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Şanlıurfa'ya geldi. Bahçeli, MHP Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Özyavuz, Kemal Saraçoğlu ve çevre il, ilçe başkanlarının da bulunduğu kalabalık partili grubu tarafından karşılandı. Bahçeli, uzun araç konvoyu eşliğinde havaalanından ayrıldı. Dinlenmek üzere kent merkezinde bir otele geçen Bahçeli, ardından MHP il binasını ziyaret ederek, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
'MHP, URFA'DA TABAN OLUŞTURDU'
Milliyetçi Hareket Partisi'nin 30 Mart seçimlerinde taban oluşturduğuna dikkat çeken MHP Lideri Devlet Bahçeli,"Şanlıurfa'da bulunmaktan ve il teşkilatını ziyaret etmekten dava arkadaşlarımla birlikte olmaktan çok büyük mutluluk duyuyorum. Öncelikle olarak 30 Mart yerel seçimlerdeki adaylarımızla birlikte girdik, çok seviyeli Milliyetçi Hareket Partisi olgunluklu davranışlar sergiledi. Şanlıurfalıların desteği almak için aday arkadaşlarımız üstün gayret gösterdiler. Milliyetçi Hareket Partisi'nin Şanlıurfa'da çok artışı olmuştur; ama belediye başkanlığı nasip olmamıştır; çünkü bu seçimler zor şartlar altında olmuştur. İktidar tarafından her şey denenmiştir. Buna rağmen arkadaşlarımız fedakârlık örneği göstermişlerdir. Milliyetçi Hareket Partisinin oylarını artırdılar. Bu durum önemli bir taban oluşması, gelecek ile ilgili zemin hazırlanması noktasında önemli bir nokta olmuştur."dedi.
'ERDOĞAN'IN
YOLSUZLUK VE RÜŞVET OPERASYONLARDAN AKLANMASI
GEREKİYOR'
Türkiye'nin gündemi gittikçe derinleştiğini vurgulayan Bahçeli,"Birçok konu gündem oluşturarak yeni yeni giriyor. Bunları takip ettiğimiz vakit siyasi iktidarın mahalli idari seçimlerindeki koyduğu tavırları, şimdi de Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yapmaya gayret gösterdiğini görüyoruz; ama Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan'ın beklentileri olmayacaktır; çünkü Recep Tayyip Erdoğan'dan cumhurbaşkanı olmaz. Cumhurbaşkanı olabilmesi için 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarında aklanmaları gerekiyor. Bu durumlar olmadığı müddetçe cumhurbaşkanı olma ihtimalleri çok zayıftır; ama zorlamaktadırlar. Geçmişte kim ile dost isen şimdi de düşman ilan etmiştir. En son Anayasa Mahkemesi Başkanı kalmıştır. Oda eski bir dostudur. 11 yıldır yargı ile hükümet arasında sıcak bir diyalog varken şimdi bir düşmanlığa doğru dönüşmüştür. Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'de dostu kalmayacağı anlaşılmamaktadır."diye konuştu.
Recep Tayyip Erdoğan'ın dışında bir cumhurbaşkanı seçeceklerine inandıklarını belirten Bahçeli,"Başkanlık sistemi kısa bir sürede olacak bir şey değildir. Bu bir Anayasa değişikliğini ön görür. Sayın Recep Tayyip Erdoğan Adalet ve Kalkınma Partisi'nin iktidarıyla diktatör olabilmenin yolu olarak parlamenter sistemden kurtulmak istemektedir. Dikkate alınması gereken bir konudur. Bu millet oyunları bozacaktır. 10 Ağustos birinci tur, eğer olmazsa 24 Ağustos'ta 2. turda cumhurbaşkanlığı seçimi yapılmak suretiyle bu milletin öz evlatları hangi partiden olursa olsun Recep Tayyip Erdoğan'ın dışında bir cumhurbaşkanı seçeceklerine inanıyorum."ifadelerine yer verdi.
'BAHÇELİ: İKİ DOSTUN ARASINA MİLLETİ
SOKMAMAK
GEREKİYOR'
Haşim Kılıç ile hükümet arasındaki gelişmeleri değerlendiren Bahçeli,"Bunlar eski dostlardı. Eğer bir sorunları varsa Adalet ve Kalkınma Partisi iktidarının yargıyı sıkıştırması, kuşatması, siyasallaşması döneminde hiç sesini çıkartmayan son dönemlerde ne oldu ki cesaretlendi. O bakımdan iki dostun arasına bu milleti sokmamak lazım. Dostken şimdi savaşmanın gereğinin kendileri anlatması gerekiyor."diye konuştu.
Siverek ile bağının ilgili soruya cevap veren Bahçeli,"Siverek'te benim ailemin bir parçası oturmaktadır. Türkiye geneli yaygın bir ailedir. Daha Süleyman Şah'ın Anadolu'ya geçişi sırasında gelmiş olan bir ailedir. Karacadağ'a gelmişlerdir."sözlerine ekledi. ZEKİ ALTUNDAĞ