BABAOĞLAN: ALİ BABACAN SORUNLARI ÇÖZEBİLECEK TEK LİDERDİR

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ali Babaoğlan, siyasetin bugünkü durumunu ve yapmayı hedefledikleri çalışmaları anlattı. İşte o röportaj;

Genel Başkan yardımcısı olmadan önce siyasete bakış açınız nasıldı?

Türkiye’de siyaset herkesin çekindiği ve korktuğu bir alan haline eldi. Siyasetteki insanların profilleri Türkiye için biraz daha orda olmanın kötü algılandığı bir yapı. Ne yazık ki kadınlarımızda görüyoruz. Kadınların siyasete katılımı az çünkü siyasette kendilerini rahat ifade etmeye zorlanıyorlar.  Gençlerin siyasete katılımı az çünkü siyasete farklı bir açıdan bakıyorlar. Biz durumu sayın genel başkanımızın değiştireceğine olan inancımızı gördüğümüz için siyasete dâhil olarak kendisiyle birlikte aslında siyasetin iyi bir şey olduğunu, Türkiye için yapıldığı zaman, vatandaşlar için yapıldığı zaman, insanlar için yapıldığı zaman aslında siyasetin bir değer oluşturacağını göstermek için sayın genel başkanımızın önderliğinde siyasete dâhil olmuş olduk.

Kongreleriniz ne durumda?

 İlk temel konu anketler insanlar bu konularda kafa karışıklığına uğratılmaya çalışılıyor. DEVA Partisi olarak bizim yaptırdığımız hiçbir anket. Çünkü bir partinin böyle bir dönemde kurulmuş bir partinin bir yılı tamamlamadan herhangi bir anketin sağlıklı olacağını sanmıyorum çünkü biz çıkıp televizyonlarda kendimizi anlatamıyoruz. Ya da herhangi ana medya ana yapı ki onların artık akımlılığı kalmadı onlara ana akım demiyorum. Ana kanalların bir tanesi sayın genel başkanımızı çıkarmadı bu güne kadar. Bir eski başkan mevcut iktidardan ayrılmış, yeni bir parti kurmuş bu kadar hızlı teşkilatlanmış ama bir kere bile çıkarılmamış birçok kanal var. Bu parti bir kartopu misali ilerledikçe büyüyor. Deva partisi giderek büyüyen bir halk hareketidir.

Türkiye’de üst sıralara çıkmak için tabakayı kırmak adına nasıl bir çalışmaya yapacaksınız?

Biz aslında bir parti kuruyoruz ve sorunlarla yüzleşiyoruz değil sorunların hepsini biliyoruz farkındayız ve bu sorunların en büyüklerinden bir tanesi de medya. Yani medya Türkiye’deki vatandaşların sorunlarını televizyona taşıyamadığı için çözülmeyen birçok sorun var.

Medya özgür olmadığı için vatandaşların seslerini televizyona yansıtmıyor. Televizyona baktığınız zaman günlük gülistanlık her şeyin çok güzel olduğu bir Türkiye görüyorsunuz. Ama gerçek öyle değil sokağa çıktığınızda öyle değil. Örneğin Sayın Cumhurbaşkanı Malatya kongresinde ’birisi diyor ki ya ben evime ekmek götüremiyorum diyor oda diyor ki al keyif çayı iç diyor. Yani o kendi televizyonundan izlediği şeyi böyle görüyor bir keyif çayı içilecek bir Türkiye görüyor vatandaş sokakta ekmek bulamıyor. Şimdi bu tabloyu medya yansıtmadığı için bizim bunun farkında olduğumuz için daha parti kurulmadan bu yana yaptığımız birçok çalışma vardı. Ben şunu söylüyorum Ak parti kurulan ilk dönemlerinde evlere girebilmek için ailelere ulaşabilmek için evlerdeki kadınları çok güçlendirdi evlerdeki kadınları kullandı onlara yardım ve destek verdiler Ve bunun sonucuna o dönemde gördüler.

Şimdi 2020 yılına geldik geçen yirmi yılda ne değişen oldu biliyor musunuz artık ailede en önemli birey çocuk haline gelmeye başladı. Çünkü ana doluda da aileler hani,2300 lira 2500 lira asgari ücretle geçiniyor onun bin lirasını bin beş yüz lirasını çocuğuna harcıyor.

Son olarak neler söylemek istersiniz?

Vatandaşlarımızın buna emin olması lazım ‘bu düzen değişecek’ mevcut iktidar artık Türkiye’nin sorunlarını çözemiyor. Çözmekle ilgili bir düşünceleri bile yok çünkü Türkiye’ye vakıf değiller.

Dolayısıyla Sayın Genel Başkanımız Ali Babacan bugüne kadar yaşanılan sorunların farkında olan ve bunları çözebilecek tek liderdir Deva partisi bunu çözebilecek tek partidir. Vatandaşlarımızı Deva Partisine destek olmalarını bekliyoruz.