ASLAN’DAN, VALİ ERİN’E DESTEK

2017 yılının Temmuz ayında Adıyaman Valiliğinden Şanlıurfa Valiliğine atanan Abdullah Erin, hakkında son günlerde gidecek iddiası gündeme gelmeye başladı. 

7’en 70’e bütün Urfalıların gönlünde taht kurmuş olan ve halkın içinden biri olan Vali Erin hakkında sosyal medya ve halk arasında “gidecek”, “tayini buradan kaldırılacak” gibi iddialar dolanmaya devam ediyor.

Bu konu ile ilgili olarak Türkiye Muharip Gaziler Derneği Şanlıurfa Şube Başkanı Hasan Aslan’da gazetemiz muhabirine açıklamalarda bulundu.

Aslan, Eğer sorulacak bir hesap varsa o savın valimizin makamı değildir. Bu hesabı başka yerden sorsunlar. Dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da seslenen Türkiye Muharip Gaziler Derneği Şanlıurfa Şube Başkanı Hasan Aslan, “Sayın Valimizi harcamak istiyorlar. Ben 22 yıldır bu dernek kurulduğundan beri içindeyim. 11 tane vali ile çalıştım şimdiye kadar, İzzettin Küçük’ten sonra elimi vicdanıma koyarak söylüyorum gelen ikinci en güzel, en merhametli, muhterem bir insan, benim Sayın Cumhurbaşkanımdan istirhamın lütfen ama lütfen sesimizi duyun ve Sayın Valimizi almayın buradan.” Diyerek Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin’e olan desteğini dile getirdi.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Şanlıurfa Şube Başkanı Hasan Aslan yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi: “700 üyesi olan Türkiye Muharip Gaziler Derneğinin şube başkanıyım, Burada özellikle Sayın Cumhurbaşkanımına, Sayın Baş komutanıma sesleniyorum. Ben Ankara’ya gitmiştim 4 günlüğüne fakat geldim ki Sayın Valimizin aleyhinde tvitler atılıyor yazılar yazılıyor. Sayın Valimizi harcamak istiyorlar. Ben 22 yıldır bu dernek kurulduğundan beri içindeyim. 11 tane vali ile çalıştım şimdiye kadar, İzzettin Küçük’ten sonra elimi vicdanıma koyarak söylüyorum gelen ikinci en güzel, en merhametli, muhterem bir insan, benim Sayın Cumhurbaşkanımdan istirhamın lütfen ama lütfen sesimizi duyun ve Sayın Valimizi almayın buradan. Urfa, Urfa olalı böyle güzel bir insan ile çalışma fırsatı bulduk. İzzettin Küçük valimizden sonra bize böyle bir vali gelmedi. Bu benim şahsi görüşüm ve mensubu bulunduğum dernek üyelerinin ortak görüşüdür. Eğer sorulacak bir hesap varsa o sayın valimizin makamı değildir. Bu hesabı başka yerden sorsunlar.” Diyerek sözlerini sonlandırdı.

MEHMET ER