Aslan’dan Şeffaf Belediyecilik vurgusu

Saadet Partisi Karaköprü Belediye Başkan Adayı Essum Aslan, Memleketçi Sanayici İş Adamları Derneği (MİSİAD) Şanlıurfa Şubesini ziyaret etti. Aslan’ı MİSİAD Şube Başkanı Ömer Ağ ve yöneticiler karşılarken, Aslan, projeleri hakkında MİSİAD üyelerine bilgi verdi. Belediyecilikte şeffaflığın ve güvenin olmazsa olmaz iki şart olduğunu söyleyen Aslan, “Biz seçildiğimizde en önemli hedefimiz halkımızın belediyeye olan kırgınlığını ve güvensizliğini ortadan kaldırmak olacaktır.” dedi.

Gelir gider açıklanacak

Karaköprü halkının şeffaf ve halk temelli çalışan bir belediyeyi özlediğini vurgulayan Aslan, “Her ay belediyenin bütçesini iller bankasından gelen ve belediyenin diğer gelirleri bir kalem beledi tarafından yapılan hizmetler de bir kalem şeklinde belediyenin yayın organları, sosyal medya ve billboardlarda açıklanacak. Ben halkın malını koruyacağım. Babamın bir lafı var vakıf malı yiyen vah vah eder” diye konuştu.

İhaleler canlı yayında yapılacak

Seçildiğinde yapmak istediği ikinci önemli şeyin de belediye tarafında yapılan ihalelerdeki şeffaflığı sağlamak olduğunu söyleyen Aslan, “İhaleleri mutlaka ama mutlaka canlı yayında yapacağım. Çünkü o kadar kirli bilgiler var ki; o buna peşkeş çekildi, bu şuna peşkeş çekildi… Bu ayıp şeylerin konuşulması arttık insanlara normal geliyor. İnanın bizlerin hırsızlığı kanıksamamıza sebep oldular” şeklinde konuştu.

Aile mensupları belediyede olmayacak

 

Aile mensuplarının belediyelerde gelişigüzel işe alınmasına da değinen Aslan, “bizim önemli bir sloganımız var; bir ailenin belediyesi değil, aile gibi bir belediye olacağız. Biz bir ailenin belediyesi değil bir aile olacağız. Bunun sözünü veriyorum. Benim birinci derece yakınım, ailem belediyede hesapsızca olmaz olamazda.” ifadelerine yer verdi.