ARASA HAMAMI İHALEYE ÇIKIYOR!

Şanlıurfa Turizmi Geliştirme AŞ’ye ait olan Arasa Hamamı 12 yıllığına kiraya verilecek.

Şanlıurfa’nın önemli taşınmazları arasında yer alan Arasa Hamamı, Şanlıurfa ili, Merkez ilçesi Camii Kebir Mahallesinde Pafta No:31/ Ada No:304/ Parsel No:25’te bulanmakta. Arasa Hamamı (Kargır Hamam ve Külhanı) 12 (on iki) yıllığına pazarlık usulü ile kiraya verilecek.

İhale Turizmi Geliştirme A.Ş toplantı salonunda 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 51/g Maddesi gereğince pazarlık usulü ile yapılacaktır.

İstekliler ihaleye katılmak için istenilen belgeleri dosya halinde 12/10/2020 tarihi saat: 17:00'a kadar Turizm Geliştirme A.Ş ofisine vereceklerdir. Belirtilen tarih ve saatten sonraki yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir.

Şanlıurfa Turizminin gelişmesi ve ilerlemesi açısından şehrimize fayda sağlayacak olan hamam ihalesi girişimcileri bekliyor.  

ARASA HAMAMI TARİHÇESİ;

İsotçu Pazarı mevkiindedir. Kitabesi bulunmayan ve inşa tarihi bilinmeyen bu hamamın adının Evliya Çelebi Seyahatnamesinde geçmesi, yapının 17. yüzyıl ortalarında mevcut olduğunu göstermektedir. Soğukluk, ılıklık ve sıcaklık bölümünden oluşan klasik Osmanlı hamamları planındadır.

MEHMET ER