anlıurfalı çocuklar dinozorların dünyasını keşfedecek

Düzenlediği sanatsal, kültürel ve sosyal etkinliklerle özel günlere ayrı bir anlam katan Piazza AVM’de, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenecek “Dino Mania: Dinozorlar Dünyası” etkinliği çocuklara unutulmaz bir deneyim yaşatacak.

23 – 27 Nisan tarihleri arasında, saat 14.00’den 19.00’a kadar her yarım saatte bir seanslar halinde gerçekleşecek olan etkinlikte; çocuklar, hayvanlar aleminin en gizemli ve merak edilen türlerinden birisi olan dinozorların dünyasında yolculuğa çıkacaklar. Aynı gün içinde 50 TL ve üzeri alışveriş yapacak ziyaretçilerin 4 ile 12 yaş arası çocuklarının faydalanacağı etkinliğe katılanlar unutulmaz bir gün yaşama fırsatı bulacaklar.

DİNOZORLAR HAKKINDA

Dinozor kelime anlamı olarak ''korkunç kertenkele'' manasına gelse de kertenkele türü ile alakaları yoktur. Dinozorlar ayrı bir sürüngen türüdür. Dinozorlar, bundan milyonlarca yıl önce, daha insanoğlu ortaya çıkmadan önce yaşayıp yok oldular. Bugüne kadar dinozorlar hakkında birçok araştırma yapıldı. Dinozorların nesillerinin neden tükendiği konusunda birçok görüş öne sürüldü. Dünyada şimdiye kadar yaşamış en büyük hayvanlar olan dinozorlarla ilgili bilgilerin tümü milyonlarca yıl önceden kaya içlerinde kalan fosillerden elde edildi. Bugüne kadar bulunan dinozor fosilleri arasında en büyüğünün yerden yüksekliği 13 metre, uzunluğu 30 metre, ağırlığı ise 130 tondur.