Anadolu Basını Zor Durumda Destek Bekliyor

Koronavirüs salgını nedeniyle zor günler geçiren Anadolu basınının sıkıntıları da Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu tarafından düzenlenen video konferans sistemi ile tekrar masaya yatırıldı, sorunlar ve çözüm önerileri görüşüldü.
Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu (TGK) çatısı atında bir araya gelen Türkiye Genelinde 9 Gazeteciler Federasyonu ile 83 basın meslek kuruluş temsilcisi video konferans sistemi ile yaklaşık 3 saat süren toplantı düzenledi.
TGK Genel Başkanı Nuri Kolaylı Başkanlığında düzenlenen toplantıya Şanlıurfa Gazeteciler Derneği Başkanı Tahir Gülebak, Muğla’dan Fethiye Gazeteciler Derneği Başkanı Osman Baykuş, İnternet Gazetecileri Derneği Başkanı Seda Köktener ve Muğla Büyükşehir Gazeteciler derneği Başkanı Cem Kaytan da katılarak yaşanan sıkıntıları dile getirdiler.
Toplantıda konuşan TGK Genel Başkanı Kolaylı, kamu adına görev yapan basın kuruluşlarının ve medya çalışanlarının yaşam mücadelesi verdiğini kaydederek, sektörün zaman kaybedilmeden desteklenmesi gerektiğini ifade etti.