ALTINGÖZ’DEN URFA’NIN KAYIP TÜRKÜLERİ

          Osmanlı’nın ilk resmi Müzik Okulu olan 4 yıllık lisans benzeri bir düzeyde eğitim veren “Dârü’l Elhan” kurumu bünyesinde 1926 yılında Anadolu’nun farklı bölgeleri dolaşılarak çeşitli derlemeler yapılmıştır.

          Bu derlemelerden Urfa Yöresine ait olan eserleri eski Ş.Urfa DTHM Koro Şefi ve hali hazırda İstanbul Devlet Türk Halk Müziği Korosu solistliği görevini sürdüren değerli sanatçı Halil ALTINGÖZ, tekrar ele alıp Osmanlıca yazılı olan belgeleri yeniden notalayıp uyarlayarak 2 CD halinde kendi icrasıyla dinleyicilere sundu.

            Türk Halk Müziği Ve Ş.Urfa Kültüründe önemli bir kültürel miras olan bu çift CD’lik yeni çalışmasının yanı sıra değerli sanatçı Halil ALTINGÖZ’ün daha önceden de yayınlanmış olan: “Klasik Urfa Türküleri” ve “Derman” adlı solo albümleri ve Ahenk Grubuyla birlikte karma olarak katıldığı albümler de diskografisinde mevcut.

           Yeniurfa Gazetesi olarak bizler de değerli sanatçı hemşerimizi olumlu tepkiler alıp beğeni ile dinlenilen bu kaliteli çalışmasından dolayı can-ı gönülden kutlar daimi başarılar dileriz.

                                                                                       A. Gül NAS