ALAGÖZ: YAYA GEÇİDİ KAZAYA DAVETİYE ÇIKARIYOR

Üst geçidin asansörü ve yürüyen merdivenleri yapılarak modern bir hale getirilmesine rağmen, hemen yakınında yaya geçidi yapılması nedeniyle yayalar üst geçidi kullanmıyor. Bu durum ise yayaların araçlarla iç içe olmasının tehlikeli olmasının yanı sıra tepkilere de neden oluyor.

CHP Haliliye İlçe Başkanlı Av. İbrahim Halil Alagöz konu ile ilgili yaptığı açıklamada ise şu görüşlere yer verdi: “Şanlıurfa'nın en işlek yerlerinden biri olan Abide Kağşağı yakınında üst geçit bulunmasına rağmen 50 metre aşağısında bulunan yaya geçidi gerek yayalar, gereksede sürücüler için adeta kazalara davetiye çıkarıyor.

Şanlıurfa trafiğinin kilit noktalarından biri olan Abide kavşağı ve Atatürk Bulvarı trafik yoğunluğunun en fazla olduğu alanların başında geliyor. Özellikle yeni toplama merkezinin yapılmasıyla birlikte yoğunluk adeta ikiye katlandı. Toplama merkezi ve Bahçelievler Mahallesini birbirine bağlayan yolda açılan yaya geçidi, kazalara davetiye çıkarıyor. Ancak yaya geçidinin hemen yanındaki üst geçit ise neredeyse hiç kullanılmıyor.

Özellikle sabah ve akşam saatlerinde alanda yayalar ve araçlar iç içe geçiş sağlıyordu. Bu durum ise kazalara davetiye çıkarıyor.

Araçların hızla caddeden geçtiği alanda yayaların yoğunlukla caddeden geçmesi tehlikelere neden oluyor.

Sürücülerin de bu duruma sürekli tepki gösteriyorlar.

Plansız bir şekilde uygulanan ve sürekli tepkilere neden olan yaya geçidi ile ilgili sürücüler yayaların buradan geçmeleri nedeniyle uzun süre beklediklerini söyleyerek tepki gösteriyorlar. Trafik ışıkları olmadığı halde dakikalarca bekleyen sürücüler adeta isyan ediyorlar. Basit çalışmalarla çözümü olan ancak çalışmaların yapılmamasından dolayı sürekli tepki çeken yaya geçidinin durumundan yayalar da sürekli şikayet ediyor. Sürücüler beklemekten dolayı tepki gösterirken, yayalar da sürücülerin kendilerine yol vermediklerini belirtiyor. En azından o bölgeye ışıklandırma sistemi kurulursa kim ne zaman geçeceğini bilir”. Dedi.

ADEM BEKAR