AK PARTİ YAŞLILAR HAFTASINI KUTLADI

Ülkemizde her yıl 18–24 Mart tarihleri arası “Yaşlılar Haftası” olarak kutlanıyor.

Çeşitli etkinliklerle kutlanan bu hafta dolayısıyla AK Parti Şanlıurfa Sosyal Politikalar Başkanlığı tarafından basın açıklaması düzenlendi. İl başkanlığında düzenlenen açıklamaya Sosyal İşlerden Sorumlu Meral Kama ve partililer katıldı.

Yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi. “Kurucu Genel başkanımız Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın dediği gibi" Ne Mutlu ki bizler millet olarak saygı değer büyüklerimizi asla bir yük olarak görmeyen bilakis onların varlıklarından mutluluk duyan onlara hak ettikleri ilgi saygı ve hürmeti gösteren bir kültür ve geleneğe mensubuz"

Tüm yaşlılarımızın yaşlılar haftasını kutlarken Ak Parti olarak son 16 yılda yaşlılarımız için yaptığımız hizmetlere değinmek istiyorum;

İlk kez 2007 yılında başlattığımız yaşlılarımıza evde bakım hizmeti için 113 bin yaşlımıza bakan refakatçiye toplam 43,4 milyon TL bütçe ayrılırken 2015 yılında bu rakamı 466 bin refakatçiye ve

4.3 milyar TL ye çıkardık yani evde bakım hizmeti için ayırdığımız bütçeyi yüz katına çıkardık.

2002 yılına kadar evde sağlık hizmeti yokken 2002 yılından sonra yani Ak parti hükümeti geldikten sonra 2016 yılına kadar 847 bin yaşlı vatandaşımıza sağlık hizmeti sunulmuştur.

65 yaş üstü aylığı 2002 yılında 31 TL iken bu rakam 2017 yılında 235 TL ye çıkartılmıştır.

2011 yılı itibarı ile PTT şubelerine gidip maaşını alamayacak durumunda olan 12 milyon vatandaşımıza evde maaş ödemesi yaptık.

1 Ocak 2014 tarihinden itibaren 65 yaş üstü vatandaşlarımızın belediye ve özel halk otobüslerinde şehir içi ulaşımında ücretsiz faydalanmasını sağladık.

Üniversitelerimizde 109 dan fazla yaşlı bakım ön lisans programı açtık.

Evet arkadaşlar

Kurucu Genel başkanımız Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Genel başkanımız ve Başbakanımız Sayın Binalı Yıldırım ’in öncülüğünde yaşlılık konusuna hassasiyetle eğilip büyüklerimiz için devrim niteliğinde politikalar üretmekteyiz bu politikaları büyüklerimizin de desteğini alarak daha ileriye taşımak ve geliştirmek için çalışmalarımıza devam etmekteyiz.

Yaşlılarımızın yaşlılar haftasını kutlarken gelecek yaşamlarında sağlık ve huzur diliyorum.” Diyerek sözlerini sonlandırdı.

HASAN GÜLER