AK PARTİ SAHAYA İNİYOR

Yerel seçim kampanyasını 1 Ocak’ta başlatacak olan Ak Parti, İllerdeki seçim koordinasyon merkezleri (SKM) lerde 2019 yılı itibariyle çalışmalarına başlayacak.

Geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak açıklanan Zeynel Abidin Beyazgül isminin açıklanmasının ardından hemen memleketine gelerek seçim çalışmalarına başlamıştı.

Bu kapsamda çalışmalarını aralıksız olarak sürdüren Ak Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı ve ilçe teşkilatları ile Büyükşehir Adayı Beyazgül 1 Ocak’tan sonra çalışmalarına daha da hız verecekler.

SEÇİM ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ SÜRÜYOR

AK Parti 3 aşamalı bir seçim kampanyası ile süreci yönetecek. Yüksek Seçim Kurulu'nun seçim takvimine göre 1 Ocak'ta başlayacak propaganda süreci ile birlikte AK Parti vites yükseltecek. Belediye başkan adayları bu kez Genel Merkez ile koordineli bir şekilde kampanyalarını yürütecek.

74 ilin belediye başkan adayını açıklayan ve ilçe belediye başkan adaylarının büyük bölümünü belirleyen AK Parti, yeni yılın ilk gününde alana iniyor. AK Parti kendi bünyesinde belirlediği takvime göre illerde kurulan seçim koordinasyon merkezlerini (SKM) 1 Ocak’ta açacak. AK Parti, eş güdüm ve tek seslilik için de adayları SKM’ler kanalıyla sıkı denetime alacak. Belediye başkan adayları ve milletvekilleri bu birimin belirlediği program kapsamında çalışma yapamayacak.

ŞAHBAN KILIÇ