AĞAÇTAN SANAT ESERİ YAPIYOR

Haliliye ilçesinde ikamet eden, kendine ait atölyesinde ağaç köklerinden ve ağaç gövdesi ile dallarından saat, sehpa, portmanto, tabure, şekerlik, saksılık, raf ve avize yapıyor. Yapmış olduğu eserler ise herkes tarafından beğeniliyor.

Ağaçtan ilginç eserler ortaya çıkardığını belirten Süleyman Yılan, “Yıllarca bir mobilya atölyem vardı ve dairelere yeni evlere mobilya yapıyordum. Bu işi yaparken baktım elim ağaca sanat vermeye ve farklı şeyler yapmaya elverişli olduğunun farkına vardım. Çiçekçi arkadaş bana saksılık lazım dedi. Benden saksılık yapabilir misin diye istekte bulununca bende kurumuş bir ağaç parçası üzerinde çalışmaya başladım. Daha sonra farklı siparişler almaya başladım. Yaptığım çalışmayı gören herkes beğendiler.

Çok farlı müşterinin isteğine göre siparişler alıyorum. Müşteri istediği modelin resmini veya örneğini bana gösterdikten sonra uygun ağacı bulmaya çalışıyorum. Genelde kurumuş ağaçları tercih ediyoruz. Veya Oduncular pazarına giderek orada işime yarayabilecek uygun ağaçları bulmaya çalışıyorum. Atölyemde her türlü işimi görebilecek makine var.

İlk olarak ağacı temizliyorum. Toprağından arındırdığım ağacın üzerinde çalışmalar neticesinde güzel bir eser ortaya çıkmış oluyor. Ticari anlamda bu işi yapıyorum. Yaparken bu işi stres atıyorum. Yaptığımız çalışma uzun zamanlarımızı alıyor. Bu işleri yaparken de hiçbir zaman ağaç kesmedim. Şimdiye kadar Şanlıurfa ilinde çok fazla sipariş veren olmuyor ama başka şehirlerde yaptığım eserlere karşı yoğun bir talep var.

Şimdiye kadar birçok eser ve farlı şeyler yaptım yaptığım ürünleri beğenmeyen kimse olmadı.

Yaptığı eserleri görenlerin beğendiğini ifade eden Yılan, bu işin yanında doğal olmak şartıyla aydınlatma, portmanto ve avize yaptığını sözlerine ekledi.

Sipariş vermek isteyenlerin Haliliye ilçesinde bulunan Özdiker pasajında 3. Katta atölyesinin olduğunu belirten Süleyman Yılan, Sipariş vermek isteyenler 0553 092 63 39 nolu telefon numarasından da ana ulaşarak siparişlerini vererek bilgi alabilirler. Dedi.

RAMAZAN GÜLER