ADAY LİSTESİNE TEPKİLER DİNMEK BİLMİYOR

24 Haziran seçimleri yaklaşırken, vatandaşlar Şanlıurfa’nın listesini tartışmaya başladı. Kentte yaşayan vatandaşlar bir araya geldiklerinde aday listesinin neden bu şekilde oluştuğunu listeyi kimin hazırladığını bir birine sorsa da farklı cevaplar alıyor.

Şanlıurfa’da AK Parti Aday Listesine tepkiler dinmek bilmiyor.

VİRANŞEHİR VE CEYLANPINAR AKYÜREK’İ İSTİYOR!

Şanlıurfa AK Parti Milletvekili Mehmet Akyürek bu yıl aday gösterilmedi. Akyürek’in aday gösterilmemesi seçim bölgesi Viranşehir ve Ceylanpınar’da geniş yankı buldu. Vatandaşlar aday listesine tepki göstererek, listenin değişmesi gerektiğini savunuyor. Mehmet Akyürek’in hemen hemen her hafta sonu Viranşehir, Ceylanpınar’da olduğunu belirten seçmenler “ulaşılabilir vekil, Akyürek’i listede görmek istiyoruz” ifadelerini kullanıyor.

URFA’DA EYÜPOĞLU SESLERİ

AK Parti aday listesinde “Başın Düşünce Dara Seydi Amcayı Ara” sloganı ile nam yapan Seydi Eyüpoğlu’nu da liste dışı bıraktı.

Eyüpoğlu’nun liste dışı kalması vatandaşlar arasında en fazla konuşulan konular arasına girdi. Ankara’ya giden Urfalılar ile yakından ilgilenerek ihtiyaçlarını karşılayan ve vatandaşların gönlünde taht kuran Eyüpoğlu’nun aday gösterilmemesi vatandaşların tepisine neden oluyor.

HİLVAN ARKAN’I İSTİYOR

Yıllardır parti içerisinde aktif olarak çalışmalarını sürdüren ve seçim bölgesi Hilvan’da büyük bir oy potansiyeline sahip olan Mehmet Arkan’da liste dışı kaldı.

Arkan’ın liste dışı kalması özellikle seçim bölgesi Hilvan’da geniş yankı buldu. Vatandaşlar Arkan’ın listede sıralamayı hak ettiğini belirterek yanlıştan dönülmesi gerektiğini savunuyor.

Üç isim içinde seçim bölgelerinde “Neden Aday Gösterilmediler?” sorusunun cevabı aranıyor.