AÇIKGÖZ NEDEN ASİL OLARAK ATANMIYOR?

 2008 yılından bu yana yürüttüğü GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (GAP BKİ) görevinden Emekli olarak ayrılan Sadrettin Karahocagil’den sonra görevi vekaleten devir alan Mehmet Açıkgöz tarımdan sanayiye, enerjiden çevreye, kültür ve turizmden sosyal hayata kadar uyguladığı projelerle, Belediyelere ve Kurumlara maddi, manevi destek sundu, kurumsal olarak.

Bölgenin ve Urfa’nın kalkınması için stratejik rol üstlendi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı görevini Vekâletten başarı ile yürüten Başkan Açıkgöz, kısa sürede bölgedeki organize sanayi bölgesi (OSB) sayısı 18'e, küçük sanayi sitesi sayısı 38'e yükseltti.

GAP Bölgesi'nde yapılan yatırımlarla neredeyse tüm sektörlerde önemli kazanımlar elde edilmesi, izlenmesi, değerlendirilmesi, koordinasyonu ve raporlanmasında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı aktif rol üstlendi.

Tarım, sanayi, enerji, çevre, kültür-turizm ve sosyal yaşam gibi alanlarda uyguladığı projeler sayesinde cari fiyatlarla yaklaşık 1,5 milyar lirayı bölgenin kalkınması için harcadı. Sadece 2014-2019 döneminde uygulanan projelerle de 592 milyon lirayı aşan destek sağlandı.

Bu yıl yaklaşık 88 milyon lira olan Başkanlık bütçesiyle 154 proje desteklendi. Gelecek yıl GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı için teklif edilen 95,9 milyon lira bütçenin yaklaşık 49 milyon lirası yatırımlar için ayrıldı.

GAP kalınma idaresinin kapsamanı, amacını, vizyonunu bilen Mehmet AÇIKGOZ liyakatiyle GAP İdaresi Başkanlığını hak ediyor.

Şanlıurfa Milletvekillerin destek vermesi halinde Açıkgöz Başkanlığına kesin gözüyle bakılıyor.

Şanlıurfa ve Bölge kamuoyunda bu yönde ciddi beklenti var.

Mehmet Açıkgöz 20 yıla yakın bir süredir GAP kalkınma bölge Başkanlığında çeşitli görevlerde bölgeye hizmet ediyor. Birçok ciddi ve önemli projede imzası bulunuyor.

MEHMET CANBEK