500 bin Suriyelinin kışla mücadelesi

Kış şartları tüm Türkiye'yi etkisi altına aldı. Soğuk havalar en çokta fakirleri ve Suriyeli sığınmacıları derinden etkiliyor. 2011 yılında Suriye'de başlayan iç savaşın ardından Türkiye'ye göç eden Suriyelilerin sayısı ise 2 milyon 258 bin 076'yı buldu.
Şanlıurfa'da ise bu rakam 356 bin 390'ı buldu. Kayıtdışı Suriyelilerle birlikte 500 bini geçti. Suriye'de yaşanan savaştan sınır bölgesinde bulunması nedeniyle en fazla etkilenen şehir Şanlıurfa oldu. 2011 yılında yaşanan savaş Urfalıları ve kenti maddi ve manevi açıdan olumsuz etkiledi. Açıklanan resmi rakamlara göre Türkiye genelinde 2 milyon 258 bin 076 Suriyeli bulunuyor. Şehirlere göre Suriyeli dağılımında ise en fazla Suriye vatandaşı Şanlıurfa'da yaşıyor.
Şanlıurfa'da 356 bin 390 Suriyeli bulunuyor. Şanlıurfa'yı 341 bin 374 kişiyle Hatay, 305.067 ile İstanbul takip ediyor. İstanbul'un ardından ise 277 bin 975 kişi ile Gaziantep geliyor.
MÜFTÜ AÇIK, SURİYELİLER İÇİN YARDIM ÇAĞRISI YAPTI
Kış aylarının gelmesiyle birlikte hayatlarını sürdürmekte zorlanan Suriyeliler için bir uyarı da Şanlıurfa Müftüsü İhsan Açık'tan geldi. Açık, mülteciler için oluşturulan kamplara gitmeyerek, kendi imkanlarıyla yaşamlarını sürdüren Suriyelilerin kış aylarının gelmesiyle birlikte daha da güçlük çekmeye başladığına dikkat çekti.
Açık, mülteciler için desteğin esirgememesi gerektiğini belirterek vatandaşlara uyarıda bulundu.
Öte yandan Açık, bir kişinin işlediği suçun genele yayılmaması gerektiğini belirtti. Açık, Suriyelilere karşı toplumda oluşan yargının kırılması gerektiğinin altını çizdi.
ZEKİ ALTUNDAĞ