CEMAAT KAHVALTI MASASINDA UNVAN DAĞITTI

Bilindiği Kanun Hükmünde Kararname ile Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği kaldırıldı.

ARTIK BU KURUM TARİH OLDU

Urfa’da yönetici konumunda olan başta Genel Sekreter Cihan Ekmen, diğer yöneticilerin ve başhekimlerin görev süreleri ise 5 gün önce bitti. Urfa sağlığının batıran bu zihniyet şimdi yeni oyunlar peşindeler.

Bu kez Yrd. Doç. veya Doç. unvanını alıp yeniden Hastanelere Başhekim olma derdine düştüler.

Haber merkezimizin edindiği bilgilere göre; Bunun için Önceki günlerde, Akif İnan Araştırma Hastanesinde (500 yataklı)kurulan bir komisyona belli isimler verildi.

Bu isimlerin sınav başarıları yok, yayınları yok, akademik başarıları yok. Kendi alanlarında uzman bile değiller, tek dertleri koltuklarını korumak.

Edinilen bilgilere göre; sağlık bilimler üniversitesinde fizyoloji hocası kahvaltı masasında Urfa sağlık kadrosunu belirliyor.

KİŞİNİN AKADEMİK BAŞARISINA, LİYAKATİNE BAKILMIYOR

Urfa sağlığını Kamu Hastaneler Birliğinde görev alan aynı yöneticilere veriliyor. Bu kadrolar verilirken kişinin akademik başarısına, liyakatine bakılmıyor.

Fizyoloji hocası zat, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Cihan Ekmen ve Abdülkadir Yetişgin sözde mülakatla Yrd. Doç. ve Doç. kadrolarını dağıtıyor.

Kamu hastanelerde görev yapan tüm yöneticileri, Başhekim veya başhekim yardımcısı yapmak için uğraş içindeler.

SAĞLIK ALANINDA SES GETİRECEK

Sözde mülakata göre unvan alan bazı doktorlar Faruk Günak, Eyyübiye Hastanesi Başhekim, İbrahim Hüdai Keşküş, Akif İnan Hastanesi Başhekim, Dr. Emin Balcıoğlu,  Erdoğan Duran Sağlık il Müdürü,  Kamu Hastaneler Birliğinde Başkan Mehmet Tercan bunlar sadece bir kaçı.

BURADAN SAĞLIK İL MÜDÜRÜ ERDOĞAN’A SORUYORUZ:

Neden bu komisyon Sağlık Müdürlüğünde değil de, bir Hastanede toplanıyor.?

Bu komisyonda görev alan komisyon üyeleri yetkiyi kimden, nasıl almışlar?

Böyle bir komisyon oluşmuşsa bunu sizin bünyesiniz de olması gerekmez miydi?

Sağlık il Müdürü olarak bu konuya ne kadar müdahilsiniz?

Milletvekili Mahmut Kaçar’ın bu işi gizli yapmak istediği doğrumudur?

 BU SORULARIMIZA SAĞLIK MÜDÜRÜ DURAN TARAFINDAN CEVAPLANMASINI İSTİYORUZ.

Daha önce Kamu Hastaneler Birliğin de birçok fetöcü sözleşmeli işe alınmıştı.

Fetö terör operasyonları kapsamında, Kamu Hastaneler Birliğinde görev yapan birçok Fetöcü, açığa alındı, bir kısmı cezaevine, bir kısmı ise ihraç edildi.

Fetöcülükten sonra bu kurum başka bir cemaatin bünyesinde girdi.

İŞTE BUDA SAĞLIK ALANINDAKİ GELİŞİMİ ENGELLİYOR…

Şanlıurfa Sağlık İl Müdürlüğü, Doktorlara unvan vermek zorunda ise; bazı Hastaneler Araştırma Hastanesi olduğu için kadro verilecekse; burada liyakatti ve akademik çalışmayı esas alınmalı, liyakat sahibi olan birçok doktoru bizler yayıncı olarak biliyoruz.  Bir cemaat Urfa sağlığına şekil vermesi hiçbir yönüyle savunulamaz, bunun vebalı Sağlık İl Müdürlüğü için büyük olur ve usulsüz olan bu işlemler mahkemelerde döner.

SAĞLIK İL MÜDÜRÜ OLARAK OYUNA GELMEYİN

Ayrıca hangi doktorların dosyalarının bilinçli olarak komisyona gönderilmediği, akademik başarısı olan birçok doktordan dosya istenmediğinde edindiğimiz bilgiler arasında…

 Sağlık İl Müdürü olarak oyuna gelmeyin;  dur deyin, yanlış olan bu işin faturası size çıkar...

İllaki unvan verilecekse, liyakat ta verin, bunu hak eden birçok doktor var Urfa da;  size sağlık camiasında yardımcı olacak kişi ve kişiler vardır.

Bir cemaatle Urfa’nın az gelişmiş olan sağlık sistemini, batırmaya herhalde kimsenin hakkı yoktur.

URFA’NIN SAĞLIĞINA SAHİP ÇIKIN

Buradan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Sayın Ahmet Eşref Fakıbaya, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin’e, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’ye ve tüm Urfa milletvekillerine çağrıda bulunuyoruz; bu komediye izin vermeyin, Urfa’nın sağlığına sahip çıkın…

Bu konu ile ilgili bilgileri zaman zaman siz değerli okurlarımızla paylaşacağız.

MEHMET CANBEK